5 personlighetsdrag som inte är attraktiva

Olika människor har olika definitioner av vad som är attraktivt för en partner. Å andra sidan finns det ganska tydliga överenskommelser om vilka personlighetsdrag som inte är attraktiva. Med detta sagt varierar detta naturligtvis också, men i mindre utsträckning. I den här artikeln har vi hittat fem personlighetsdrag som i allmänhet är bland de minst tilltalande. Men vad vet vi, läs vidare och avgör själv!

De bedste datingsider
Match
Match
Singles50
Singles50
AcademicSingles
AcademicSingles
C-date
C-date

Självupptagenhet

Det är få saker som är så tröttsamma som att vara runt människor som är väldigt självupptagna. Det är inget fel med att ibland behöva lite uppmärksamhet och känslan av att bli hörd. Å andra sidan är detta något som kan driva bort andra människor om det händer ständigt. Om alla samtal du har handlar om dig själv är det en mening med att försöka ändra på det. Ett tips är att hålla ett öga på dig själv och se hur många gånger du använder ordet “jag” under en dag.

Vi människor tycker om att känna oss speciella och att andra människor ser och uppmärksammar oss. Se till att du visar människorna omkring dig att du bryr dig. Detta gäller inte bara potentiella romantiska partners, utan också alla som är en del av ditt liv. Om detta är ett problem för dig kommer du snabbt att märka att du kommer att bli mer populär om du flyttar fokus från dig själv till andra människor. 

Narcissism

På många sätt ganska relaterat till självupptagenhet, men i mer allvarlig grad. För det första kan det vara en person som tror att den är viktigare än andra. För det andra en person som är väldigt arrogant. Men det mest centrala inslaget är brist på empati. Om du letar efter en långvarig partner kommer endera partens brist på empati i slutändan att innebära slutet på relationen.

Narcissism är i sin värsta form en psykisk störning, men det är vanligt att man kan ha en eller flera narcissistiska egenskaper utan att ha en störning. Dessa egenskaper kan vara mycket svåra att känna igen i sig själv. Om du är osäker, gör ett test online och se hur du klarar dig

Brist på självständighet

Det sägs att ett hälsosamt förhållande är ett förhållande där parterna bor bredvid varandra och inte tillsammans. Det betyder att det är viktigt att ha dina egna hobbys och ditt eget liv vid sidan om relationen. Relationer där båda parterna påminner mer om den andra personen ses ofta som giftiga. Om du är en person som söker en exklusiv trygghet hos din partner är det en idé att fråga dig själv om du är redo för ett förhållande. Det kan också vara ett stort problem i en relation om ena av parten är väldigt oberoende av den andre, medan den andra parten är det motsatta.

Om du inte är särskilt oberoende och behöver mycket uppmärksamhet och stöd från andra människor, rekommenderar vi att du tar hand om dig själv innan du letar efter en partner. Det sägs att för att kunna älska någon annan måste du älska dig själv först. För många kan detta innebära att gå utanför den egn komfortzonen, men det är något som ger mycket värde. Som tidigare sagt är de bästa förutsättningarna de där två parter bor och växer bredvid varandra. 

Negativitet 

Det sista ordet som de flesta vill att andra ska beskriva dem med är “negativ”. Återigen är detta ett personlighetsdrag som kan vara mycket svårt att känna igen i sig själv. Det kan också visa sig på många olika sätt. Ett exempel är att du hittar problem snarare än att hitta vad som är kul och bra med olika situationer. Speciellt med andra människor är det viktigt att du försöker vara positiv. Detta innebär bland annat att du inte pratar ner till eller “dissar” andra när de väljer att berätta något de är stolta över. Försök också avstå från att klaga.

Att vara negativ är mycket lättare än att vara positiv. Detta kan vara en av anledningarna till att negativitet är något du är mycket mer utsatt för än du själv kanske inser. Det bör också nämnas att negativitet är en av de mest smittsamma sakerna som finns. 

Osäkerhet

Alla människor är till viss del osäkra på sig själva och det är helt normalt att uppleva denna känsla då och då. Det är inte så att människor kommer att tycka att du är mindre attraktiv för att du är osäker, utan snarare på grund av hur osäkerheten påverkar dig. Sanningen är den att det finns vissa saker som känns obekväma eller läskiga. Det enda du kan göra är att försöka. Osäkerhet är oattraktivt eftersom det leder till en livsstil som människor i allmänhet inte vill ha. Om detta är något som påverkar ditt liv, rekommenderar vi att du utmanar dig själv. Detta kan göras gradvis. 

Hur vet man om man själv har negativa personlighetsdrag? 

Det är väldigt svårt att erkänna att man till exempel kan vara negativ eller självupptagen. Men om du klarar av att göra det kommer det att ge dig mycket värde i ditt liv. Självmedvetenhet är något du är beroende av för att lösa dessa problem, men hur kan du förbättra denna medvetenhet?

Först bör du ställa dig själv några frågor. Efter att ha varit i en social miljö kan du till exempel fråga dig själv “hur mår personen eller människorna jag har varit med nu baserat på mina ord och handlingar?” Eller ställ frågan till exempel när du går på toaletten. Föreställ dig hur du skulle ha reagerat om du hade varit den andra personen i en social situation med dig.

Faktum är att vi människor gillar andra människor som får oss att må bra, inte människor som säger rätt saker. Detta är därför vad som bör vara ditt huvudfokus oavsett vilken situation du befinner dig i. Du kommer också att märka att effekterna av detta beteende får positiva konsekvenser i alla delar av ditt liv. Det kan vara svårt att vända ett mönster som du har lärt dig själv, men med tillräckligt med ansträngning är det absolut möjligt.