Kristendate.se

Sammanfattning

Kristendate.se är en dejtingtjänst avsedd för kristna. Överlag tycker vi att Kristendate är en relativt bra dejtingtjänst. Tjänsten är etablerad av en norsk tjänst som har funnits sedan 2009.

Fördelar
  • Jämn könsfördelning
  • Svensk dejtingsajt
Nackdelar
  • Inte den största användarbasen

Introduktion

Kristendate.se är en nätdejtingtjänst som tillhandahålls av norska Social Garden AS. Detta är ett företag som grundades 2009 och som driver ett antal andra dejtingsidor på nätet. Blant annat drivs turvenn.no, skeiv.no, och seniordate.no också av Social Garden AS.

Det rör sig alltså om en aktör som har stort inflytande bland dejtingtjänster på nätet och kan den svenska marknaden väldigt väl. För många känns det tryggt att det är en tjänst som riktar sig specifikt till den svenska marknaden.

Du kan då vara säker på att företaget måste följa svensk lagstiftning och att du kan få hjälp på svenska vid eventuella frågor. Som du säkert kan gissa är Kristendate.se en dejtingtjänst där kristna kan få kontakt med varandra.

Man kan alltså kalla detta en nischad dejtingtjänst, till skillnad från många andra dejtingtjänster som vill skapa kontakt mellan alla sorters människor, oberoende religion. Icke-kristna kan också fritt använda Kristendate, men det är kanske mer frestande för de som söker en kristen partner.

Vi ville testa Kristendate.se. Vi ville ta reda på hur registreringsprocessen går till, om kundtjänsten är bra, om hemsidan/mobilappen är användarvänlig, om det är lätt att komma i kontakt med andra via Kristendate, och mycket mer!

Utan att avslöja för mycket kan vi säga att vi är relativt nöjda med den här dejtingtjänsten; chanserna att träffa andra kristna är stora och helhetsintrycket är bra.

Det ska sägas att användarbasen inte är den största. Det är inte det största utbudet av medlemmar att välja bland. Det är förmodligen vad vi anser vara den största nackdelen med tjänsten. Å andra sidan är detta också ett känt problem med de flesta nischade dejtingsajter.

I den här artikeln gåt vi närmare in på olika användbara fakta om Kristendate.se, såväl som vår åsikt om dejtingsajten.

Hemsida och registrering

Det första vi stöter på när vi går in på Kristendate.se är en bild av ett lyckligt par som står och håller om varandra. Strax under hittar du miniatyrbilder av nya medlemmar samt nyligen inloggade medlemmar.

Överst ser du också statusuppdateringar från olika medlemmar, till exempel något i stil med «trevlig man från Skåne önskar alla en trevlig dag». Om du bläddrar nedåt på sidan får du ett antal olika lyckade historier.

Här ser du bilder av par som träffats genom Kristendate.se och kan även läsa några rader om deras historia på sajten. Vi kunde bland annat läsa om ett par som ursprungligen bodde på motsatta sidor av landet, men möttes via Kristendate. Ett annat par hade gifte sig och skaffat två barn tillsammans.

En tredje berättelse som vi gillade handlade om ett par som hade förlovat sig i Frankrike under Champs-Elysées (med tillhörande foton av händelsen). På höger sida av skärmen hittar du statusuppdateringar från Kristendate själv, länkade till Facebook.

Överlag tycker vi att Kristendate.se:s hemsida ger ett relativt bra intryck, och vi märkte en frestelse att registrera oss som användare. Det är alltid ett bra tecken när hemsidan väcker sådana känslor. Att dejta på nätet borde vara roligt! Annars kan det vara lika bra att hålla sig till dejting i verkliga livet.

Om du vill registrera dig på Kristendate.se måste du ange lite annan information. Du måste bland annat skapa ett önskat användarnamn (Obs! Vissa populära smeknamn kan redan ha tagits, så det är viktigt att använda din kreativitet lite här), fylla i för- och efternamn, ange kön och ange när du föddes.

Dessutom måste du ange din e-postadress och skapa ett lösenord. Vi rekommenderar vanligtvis att du skapar ett lösenord som består av små och stora bokstäver, en siffra och ett specialtecken. (Det är viktigt att skapa ett starkt lösenord för att förhindra att någon smyger in i din profil utan din tillåtelse).

När den angivna informationen har matats in måste du bekräfta att du accepterar medlemsavtalet samt Kristendates hantering av personliga uppgifter. Sedan kan du trycka på ”nästa” och fortsätta till nästa steg, som är verifiering. Verifieringen är till för att förhindra att någon skapar en användare i en annan persons namn, eller kanske en falsk profil.

Verifieringsprocessen sker genom att du får ett SMS med en kod skickad till det telefonnummer du har angett. Denna kod måste sedan anges i formuläret på Kristendate.se.

Beskrivning

När registreringen är klar går du vidare till att beskriva dig själv. Detta görs genom ett litet ”personlighetstest” där du måste ange information om dig själv, rangordna olika aspekter av din personlighet och även skriva lite om dig själv och vad du letar efter på Kristendate.

Efterkloka som vi är vet vi att det kan vara värt att lägga lite tid på dessa steg. Det avsnitt där du ska skriva om dig själv och vad du letar efter är särskilt viktigt. Det du skriver här kan ha stor inverkan på om drömpartnern tar kontakt med dig eller inte.

När det gäller rangordningen sker den på ett sådant sätt att du först måste rangordna ett antal olika intressen på en skala från 1 till 3. Bland intressena finns musik, sport, böcker, teknik och inredning. Det är viktigt att vara så ärlig som möjligt här eftersom du vill att människor ska få en inblick i hur du faktiskt är som person.

Nästa del av rangordningen sker genom att du rangordnar olika personlighetsdrag på en skala från 1 till 3. Exempel på dessa personlighetsdrag är extrovert, ekonomisk, humoristisk, spontan, passionerad och oberoende.

Förutom rangordningen måste du bocka av några olika frågor, inklusive om du har barn, om du röker/dricker och din äktenskapliga status. Du bör även säga något om ditt utseende, utbildning, tro och vad du arbetar som (eventuellt om du är student).

När du är klar med att beskriva dig själv kommer du till avsnittet för uppladdning av bild. Här bör du ladda upp en bild av dig själv, helst en som tydligt visar hur du ser ut eftersom det är användbart för andra användare.

Även om utseendet inte är allt är det förmodligen viktigt för de flesta på en nätdejtingsajt att de får se en bild på de personer som de överväger att chatta med. Det är dock valfritt om du vill ladda upp bilden.

Användarvillkor och personuppgifter

Omedelbart efter registrering börjar medlemskapet på Kristendate.se gälla. Lyckligtvis finns det ingen bindningsperiod, vilket innebär att du kan säga upp medlemskapet när du vill.

Detta tycker vi är väldigt bra, eftersom vissa dejtingsajter har stränga regler för bindningstider, vilket kan vara irriterande. Det finns dessutom en lägre åldersgräns för att bli medlem hos Kristendate, 15 år.

Alla som registrerar sig som medlem på Kristendate måste gå igenom den redan nämnda verifieringsprocessen där du får en verifieringskod via SMS. Enligt Kristendates användarvillkor är denna verifieringsprocess till för att säkerställa ”att du är en giltig användare och att tjänsten inte missbrukas”.

Om det uppstår oförutsedda fel eller tekniska problem med Kristendates tjänster frånsäger de sig ansvaret för detta, såvida det inte beror på grov vårdslöshet från deras sida.

De frånskriver sig även ansvar för hur individuella medlemmarna kan uppträda på sajten, inklusive innehåll som delas med andra användare, eller information publicerad på användarnas sidor.

Kristendate betonar att de kommer att göra allt de kan för att förhindra problem på sin tjänst, och åtgärder vidtas så snart som möjligt.

Det finns några saker som är förbjudna på Kristendate enligt deras användarvillkor. För det första är det inte tillåtet att skapa falska profiler, vilket inkluderar profiler som utgör sig för att vara en annan person än den som skapade kontot, samt profiler som skildrar en person som inte existerar alls.

För det andra är det inte tillåtet att bedriva marknadsföring via Kristendate, dvs annonsering av dina egna produkter och tjänster. Om du till exempel vill marknadsföra din egen produkt i en chatt med andra användare är detta inte tillåtet.

För det tredje är det inte tillåtet att skicka ”skräppost” på deras sidor, till exempel genom att skicka enorma mängder meddelanden till andra användare av tjänsten. För det fjärde är det inte tillåtet att publicera stötande innehåll på sajten, så som innehåll av pornografisk, rasistisk eller trakasserande karaktär.

I allmänhet, som medlem på Kristendate, åtar du dig att uppträda artigt och respektfullt gentemot andra användare och leverantörerna av tjänsten. Om du inte följer Kristendates användarvillkor kan du riskera att stängas ute från tjänsten, antingen genom att din profil inaktiveras eller raderas helt.

När det gäller behandlingen av personuppgifter har Kristendate upprättat en separat integritetspolicy. Vi kommer nu att gå igenom denna i korthet.

I introduktionen till integritetsförklaringen betonas att Kristendates mål är att användaren ska känna sig trygg och ha förtroende för leverantören av tjänsten. De betonar också att du kan kontakta dem när som helst om du har frågor om detta med integritet.

Om det sker stora ändringar av sekretessreglerna på Kristendate kommer du att meddelas om detta. I vissa fall kan det också vara relevant att användaren måste godkänna de relevanta ändringarna.

Vi tycker att en sådan praxis är väldigt bra. Detta säkerställer att du inte plötsligt har överlämnat mycket information till Kristendate mot din vilja. I den tid vi lever i nu är det avgörande att vara försiktig med den information som du delar via nättjänster. Information kan snabbt hamna i fel händer eller kan användas för oönskade ändamål.

Gällande den specifika information som Kristendate samlar in från dig som användare inkluderar detta: personlig information (tillhandahålls vid registreringen), profilinformation (den information du har angett för att presentera dig själv för andra användare), bilder du delar, och kommunikation med andra medlemmar.

Kristendate registrerar också när du loggade in senast och vilka profiler du har besökt. Dessa två sista saker registreras antagligen för att kunna visa användarna av tjänsten de senaste inloggade medlemmarna och om någon har besökt deras profil.

För andra användarvillkor och mer om integritetspolicyn hänvisar vi till Kristendates egna sidor.

Medlemskap

Kristendate erbjuder olika betalmedlemskap så att du kan komma åt alla funktionerna. Du kommer då bland annat att kunna chatta utan begränsningar, samt kontrollera vem som har besökt din profil. Priset för de olika medlemskapen varierar från 49 till 499 kr.

Prenumerationen på 49 kronor måste betalas med kort och har ingen bindningspeeriod. Som ett alternativ till kortbetalning kan du välja ett medlemskap för 99 kronor per månad som du måste betala via mobilen. Detta medlemskap har inte heller någon bindningsperiod.

Alternativt kan du välja samma betalningslösning, men förbinda dig till 3 månader. Det kostar 199 kr total. Den dyraste prenumerationen för 499 kr kan registreras via giro/banköverföring, och du får då ett medlemskap i 12 månader.

Mobilversion

Kristendate har designat en gratis mobilapp som fungerar för både Iphone och Android. Vi är mycket nöjda med mobilappen. Det är lätt att navigera runt och allt är användarvänligt och intuitivt.

Appen kan laddas ner på antingen Appstore eller Google Play beroende på om du har en Iphone eller Android-enhet.

Slutvärdering

Sammanlagt tycker vi Kristendate är en relativt bra dejtingtjänst. Det är lätt att registrera sig, användargränssnittet är intuitivt och enkelt, och det råder ingen tvekan om att det borde vara fullt möjligt att träffa en kristen partner här.

Vi gillade att det första som möter dig när du besöker Kristendate.se är framgångshistorier som har möjliggjorts via sajten. Det gör att man är angelägen om att komma igång och går in i dejtingvärlden med optimism.

Om vi ​​ska ha något att klaga på så är det att det finns få medlemmar på Kristendate jämfört med de större nätdejtingtjänsterna. Dessutom kan du träffa kristna även på dejting-appar som inte är skräddarsydda för kristna, men det är uppenbart att en användarspecifik dejtingtjänst som Kristendate förenklar processen. Om du själv är kristen och söker kärleken rekommenderar vi absolut att du testar Kristendate.se.