Seniordate

Sammanfattning

Seniordate.se är en av få svenska dejtingsidor som specialiserar sig på dejting för äldre. Om du är över 50 rekommenderar vi definitivt att du testar Seniordate, eftersom hemsidan i mycket större utsträckning riktar sig till äldre jämfört med andra dejtingsajter som till exempel Mötesplatsen. Sammantaget är Seniordate en bra dejtingsida för seniorer.

Fördelar
  • Bra chattfunktion
  • Helsvensk dejtingsajt
  • Många äldre medlemmar
Nackdelar
  • Relativt få medlemmar, även om detta är naturligt för en denjtingsajt som riktar sig till äldre

Introduktion

Seniordate är en dejtingtjänst för vuxna över 40 år. Tjänsten tillhandahålls av Social Garden AS, som har lång erfarenhet av nätdejting och som även driver bland annat kristendate.se. Med över tio års erfarenhet vet du att du får en högkvalitativ tjänst med Seniordate. Utöver detta vet du även att du kan vara trygg, eftersom sajten följer svenska lagar och kundtjänsten är på svenska.

Vår erfarenhet är att det finns flera oseriösa aktörer som riktar sig till en målgrupp på 40+, men Seniordate är definitivt inte en av dessa. Detta är ett bra ställe att träffa andra vuxna på. Inte nödvändigtvis bara för att hitta en partner, utan det är även ett bra sätt att hitta nya vänner på.

Det finns drygt 5 000 aktiva användare på Seniordate, så det finns ingen anledning att oroa sig över brist på människor. Men det faktum att det finns många användare betyder inte nödvändigtvis att det är en bra tjänst. Vi har därför testat Seniordate, och i den här artikeln kommer vi att presentera våra fynd.

Hemsida

Det första du stöter på när du besöker hemsidan är ett lyckligt par och lite snabb allmän information om tjänsten. Du ser också en översikt över nya medlemmar och de som senast var inloggade. Om du scrollar ner lite ser du också några lyckliga berättelser från människor som har hittat varandra, och hur nöjda de är med tjänsten.

Sidans faktiska utformning är mycket tydlig och du kan enkelt navigera runt även om det är första gången du är på den. Du får inte tillgång till alla funktioner som sökning och skrivning på forumet förrän du har skapat en användare, men så fort du har gjort det finns det mycket att göra på sidan.

Som på alla dejtingsajter finns det en funktion för att chatta med andra personer som du tycker verkar intressanta, men utöver detta upplever vi Seniordate som mycket mer än bara en vanlig dejtingsajt. Seniordate är ett slags samhälle där du kan dela tankar och reflektioner samtidigt som du letar efter en partner. Det finns ett forum med ämnen som politik, litteratur, film, musik, hälsa, mat och mycket mer.

Medlemmarna har också möjlighet att skriva egna blogginlägg. Vi gillar den här funktionen, men det måste sägas att man måste vara medlem för att skriva dessa blogginlägg.

Registrering och priser

Registreringen på Seniordate är en enkel och rolig process. Först måste du naturligtvis fylla i allmän information som namn, bostadsort och telefonnummer. Telefonnummer är bara för att bekräfta att du inte skapar en falsk profil, vilket ökar säkerheten på tjänsten.

Efter detta fyller du i ett slags personlighetstest där du rangordnar dina intressen och skriver lite om dig själv. Vi rekommenderar att du lägger lite tid på detta och gör det så detaljerat som möjligt. Vi rekommenderar även att du lägger till en profilbild och några extra bilder till ditt galleri.

Det är värt att notera att detta inte är en gratis tjänst, men du får mycket för pengarna. Ett medlemskap kostar 49 kronor i månaden, vilket blir billigare om du förbinder dig under en längre period. Detta är ett litet pris att betala för en tjänst som denna.

Medlemsavtal

Som nämnt kostar det alltså att använda tjänsten, men det finns inga dolda avgifter i det finstilta. Det finns ingen inlåsningsperiod för tjänsten, så om du av någon anledning inte längre vill vara medlem är detta inte ett problem. Du måste ha ett telefonnummer för att verifiera dig, men det är bara positivt.

Åldersgränsen för att använda tjänsten är minst 40 år. Utöver detta gäller såklart vanliga lagar och förordningar, till exempel att man inte får använda sajten för skräppost eller publicera pornografiskt material.

Sammanfattning

Seniordate är ett bra alternativ om du är över 40 år. Det finns över 5 000 medlemmar, och tjänsten tillhandahålls av en leverantör med lång erfarenhet. Förutom att träffa potentiella partners är det också ett bra ställe att träffa vänner på, dela tankar via forumet och skriva blogginlägg. Informationen om varje användare är mycket detaljerad, så det är också lätt att hitta personer som potentiellt passar dig. Överlag rekommenderar vi denna tjänst om du är över 40 år.