Dejtingsajter för äldre

Dejting är ofta i TV-program, filmer och resten av popkulturen främst för ungdomar. Ändå är verkligheten att alla kan bli kära, oavsett ålder. Även om du har haft ett äktenskap eller två finns det fortfarande en speciell person där ut för dig att träffa.

De bedste datingsider
Match
Match
Singles50
Singles50
AcademicSingles
AcademicSingles
C-date
C-date

För äldre är det dock svårt att träffa många nya människor. När man är ung träffas ju många genom studier, nya jobb och andra sociala evenemang. Men även äldre kan träffa människor – ofta via dejtingsajter för de som är lite mognare. I den här artikeln rekommenderar vi de bästa dejtingsajterna för äldre och seniorer.

Så här har vi valt de bästa dejtingsidorna

I vår bedömning av de bästa dejtingsajterna för äldre har vi betonat ett antal faktorer. Det viktigaste för oss har dock varit antalet äldre medlemmar, vilka funktioner sidorna har, om de är tillförlitliga och hur enkla de är att använda, bland annat.


Elitsinglar är en internationell dejtingsajt som har över 30 miljoner medlemmar över hela världen. Här i Sverige har webbplatsen totalt drygt 120 000 aktiva medlemmar. Bland dessa är majoriteten av medlemmarna mellan 25 och 45 år, men cirka 25% är äldre än 45 år.

Det första att notera om Elitsinglar är utan tvekan att de lever upp till namnet. Många som väljer denna tjänst vill träffa andra akademiker, eller rika individer. För många är detta ett tecken på en god personlighet, och det är inget fel med att leta efter framgångsrika människor när du vill träffa en någon att dejta.

Den första processen du går igenom på Elitsinglar är en ganska innovativ registrering. Här kastar de dig inte bara in i kampen med namn, mobilnummer och några intressen. Genom ett grundligt personlighetstest använder Elitsinglar sin komplicerade algoritm för att matcha dig med rätt person för just dig.

Testet tar cirka 30 minuter, och det är sannerligen omfattande för att ta reda på vem du är som person. Kom ihåg att svara ärligt så att resultaten blir realistiska. Algoritmen är mycket stark, och den kan resultera i att du hittar en lämplig partner på sidan direkt efter att du tagit testet.

Strax efter testet kan du titta på de profiler som Elitsinglar tror kommer att passa dig bäst. Du kan också titta på profiler som Elitsinglar tror inte passar särskilt bra, om du även vill se detta. Du måste dock ha ett betalt medlemskap för att kontakta andra Elitsinglar-användare.

Elitsinglar fungerar på samma sätt som de flesta dejtingsajter, inklusive att du sparar pengar med längre prenumerationer. En 3-månaders prenumeration kostar dig 749 kronor per månad, medan ett helårsabonnemang kostar 329 kronor per månad. Men du kan inte sätta ett pris på den kärlek som Elitsinglar potentiellt kan föra dig samman med!


Singles50 är en dejtingsajt som är fokuserad på dejting för äldre. Här är det bara möjligt för de över 50 år att registrera sig. Om du är över 50 och letar efter någon i din egen ålder kan du genom att bli en av de 60 000 aktiva medlemmarna här snabbt utesluta alla alternativ som du ändå inte vill se.

Denna dejtingstjänst kännetecknas av sitt fokus på dejting för äldre men också av seriös dejting. Det vill säga att detta förmodligen är sajten för dig som vill ha ett seriöst förhållande där det slutar i äkta kärlek – och inte bara ett par möten med en partner.

För att komma igång med Singles50 registrerar du din profil med namn och kontaktinformation. Gå sedan igenom ett kort personlighetstest som ställer frågor om dina intressen och vad du letar efter i en framtida partner.

Testet innehåller totalt 34 frågor och det tar cirka 15 minuter att slutföra, max. Här är det viktigt att svara ärligt eftersom Singles50-algoritmerna baserar dina potentiella dejter på din geografiska plats och dina svar. Här kommer du också att kunna skicka ett gratis meddelande till de som du tycker är bra matchningar.

Det bör dock betonas att du måste skaffa en Premium-prenumeration om du vill se meddelandet som eventuellt skickas tillbaka till dig. Du kan dock registrera dig, se andra profiler och skicka ett gratis meddelande utan att betala. Det är ett bra sätt att testa tjänsten på!

Om du hittar någon du verkligen gillar, eller bara vill testa tjänsten i allmänhet, kostar det £49 per månad om du registrerar dig i 3 månader. Om du väljer ett helårsabonnemang behöver du bara betala 299 SEK per månad, så rabatterna här är ganska bra om du bestämmer dig för att utnyttja Singles50 i en längre period!


Match är kanske den allra mest populära tjänsten som någonsin har existerat inom nätdejting. Många har nog uppmanat sina vänner till att testa den. Här finns det nämligen möjlighet för individer i alla åldrar att träffa en ny partner – oavsett om man är i 20-årsåldern eller har passerat 60!

Det kanske största kännetecknet som Match har är att du även kan dejta internationellt om du så önskar. Idéen om att ditt livs kärlek måste finnas inom Sveriges gränser är nog en som många vuxna är trötta på. Med fler än 20 miljoner kontakter världen över ger Match dig en realistisk möjlighet att hitta den sanna kärleken!

Hos vad som är en av världens äldsta dejtingsajter kan du självklart registrera dig med en svensk profil och få kontakt med strax över 300 000 svenska medlemmar. Majoriteten av dessa är procentuellt yngre personer, men siffran inkluderar även väldigt många äldre medlemmar hos Match.

Registreringen hos Match börjar med att du ska ange ganska enkel information, och allt är till en början helt gratis. Därefter ska du kryssa i och välja några alternativa intressen och liknande. Notera att detta är till din profil och att personlighetstestet först kommer lite senare.

Personlighetstestet som Match har tar runt 20 minuter beroende på hur pass effektiv du är. Här gäller det dock att inte förhasta sig och att ta god tid på sig. Match har som en av världens största dejtingsajter mycket data att utnyttja i sin algoritm, och om du svarar ärligt och korrekt så är chanserna stora för att du kommer att matchas med personer vars kombination har fungerat miljoner gånger förr.

Kom dock ihåg att det, som hos alla dejtingsajter, kostar lite pengar om du vill ta steget vidare. Hos Match kostar det i skrivandets stund 379 kr. i månaden, men om du väljer ett abonnemang på 6 månader sänks månadskostnaden till så lite som 199 kr. per månad!


Academic Singles är en dejtingsajt som specialiserat sig på att föra samman välutbildade personer. Sidan har därför en majoritet av äldre människor, där de flesta är mellan 40 och 60 år. Om du söker en dejtingsajt för äldre är detta ett ypperligt alternativ.

Sidan har långt ifrån lika många medlemmar som konkurrenterna, men samtidigt är sidan så pass nischad på en enstaka målgrupp att det inte gör något. Om du till exempel söker äldre med hög utbildning på andra dejtingsajter så kommer du att ödsla mycket tid på folk som inte lever upp till dina önskemål. Academic Singles hjälper dig att slippa detta.

Just nu har sajten runt 100 000 aktiva medlemmar som registrerat sig, och även du kan skapa en profil hos Academic Singles. Det tar inte alls lång tid och Academic Singles ber dig bland annat om personuppgifter följt av information till själva profilen.

 Innan du kan utnyttja dejtingprofilen måste du dock ta dig igenom Academic Singles gratis personlighetstest. Det är svaren på frågorna i detta test som hjälper dig att få kontaktförslag, som för övrigt är gratis hos Academic Singles. Personlighetstestet består av 34 frågor och tar runt 15 minuter att slutföra.

Så snart testet är ifyllt kommer algoritmen att ge dig gratis kontaktförslag. Här kan du se personernas profiler och välja de som du tror kan passa dig. Det är dock här som gratisversionen av Academic Singles tar slut och du måste köpa ett premiumabonnemang för att gå vidare.

Academic Singles låter dig välja mellan prenumerationer på 3, 6 och 12 månader. Priserna per månad för tjänsten blir då 599, 499 och 399 kr. respektive. Det går med andra ord att spara pengar om du väljer Academic Singles för dina framtida nätdejting, och det är ett val som du knappast kommer att ångra.


50PlusMatch är som namnet antyder en dejtingsajt främst för dig över 50 år. Majoriteten av medlemmarna är 50+, även om det inte finns någon officiell gräns för yngre personer att registrera sig. Det finns ju trots allt många som önskar att dejta någon som är lite mer mogen än den egna åldersgruppen.

Tjänsten är den med minst antal aktiva medlemmar bland våra rekommendationer, men samtidigt är chanserna större att du hittar den rätta här. Om du söker dejting för äldre så kan du trots allt vara säker på att medlemmarna här – de har strax över 25 000 – faller i denna kategori.

50PlusMatch är ganska enkelt att registrera sig på, och det är helt gratis att bli medlem. Du fyller i lite information i din profil så nära ett personlighetstest som möjligt, och du kan fylla i fält med fritext med den information som du önskar.

50PlusMatch står ut på så vis att tjänsten inte har något personlighetstest. Det är dock inte ett problem eftersom mängden andra användare redan har en grund som är avsmalnad med tanke på hur pass specifik sajten är.

Som gratis användare hos 50PlusMatch kan du delta i chattområdet, men alltså inte skicka personliga meddelanden till individer som du tycker verkar intressanta. För att kunna skicka meddelanden, ta emot meddelanden, och inte minst se vem som har varit inne på din profil, så måste du registrera dig för ett betalabonnemang.

Hos 50PlusMatch är abonnemanget dock bland de billigaste i branschen. Valet är mellan 1, 3, 6 och 12 månaders prenumeration. Den första kostar 249 kr i månaden, medan den sista ger dig en rabatt helt ner till 99 kr i månaden, något som är skrattretligt billigt för en tjänst som framgångsrikt har matchat så många andra tidigare!

Kom ihåg dessa råd när du dejtar på nätet

Om du söker dejtingsajter för äldre är det lätt att rivas med. Det är just denna ungdomliga spänning och kärlek som gör att även äldre vill vara med och dejta på nätet. Ändå är det ett par saker som du bör vara uppmärksam på när du nätdejtar – uppenbara saker, men ändå saker som är viktiga att komma ihåg.

Som exempel, om något låter för bra för att vara sant, då är det troligtvis det. Skicka aldrig pengar till andra som du inte har träffat i egen person. Du kan även vara noga med att fylla i din egen profil grundligt för att andra ska veta att du är genuin!

Detta och mycket mer bör du komma ihåg, men allra viktigast är att du har kul när du dejtar på nätet. Kanske hittar du till och med ditt livs kärlek

Summering

Äldre bör också ha flexibilitet till att dejta, och det är just det som nätdejting ger dem. När du som äldre person inte längre träffar många nya personer i vardagen är det kul att kunna öppna upp sig för att kontakta flera hundra tusen likasinnade på nätet. Det är just därför som dejting för äldre är så pass bra!