Casual dejting

Aldrig tidigare har det varit mer populärt att dejta på nätet. Detta är inte bara ett oerhört flexibelt sätt att dejta i vardagen på, utan onlinedejting öppnar även upp en mängd andra möjligheter. Du kan bland annat träffa människor från hela Sverige! Det finns också dejtingsajter där ute som är specialiserade på en nisch.

Bland dessa nischer hittar vi casual dejting, som ofta även kallas för non-committal dating. Denna typ av dejting har tagit fart i och med internet, och efter att tabuämnet har fått ett bredare godkännande väljer många denna form för dejting. Men vad är casual dejting, vem passar det för och vilka dejtingsajter är bäst för detta?

De bedste datingsider
Match
Match
Singles50
Singles50
AcademicSingles
AcademicSingles
C-date
C-date

Vad är casual dating?

Casual dating, eller dejting, översätts bäst till svenska som dejting utan skyldigheter, eller pliktlöst dejtande. Detta innebär att man inte nödvändigtvis söker en långsiktig relation med äktenskap och potentiella barn. När allt kommer omkring är inte alla redo för detta ännu, men vill samtidigt ha en kort flört. Tidigare var detta nästan inget man hörde om alls, men i dag är det något majoriteten letar efter, särskilt yngre personer.

Det kan vara till följd av att man inte vill slå sig ner förrän senare i livet. Där majoriteten brukade gifta sig och skaffa barn ganska tidigt erbjuder dagens samhälle inte samma standarder. I dag gifter sig de flesta svenskar inte förrän i 30-årsåldern.

Detta öppnar dörrarna till caual dejting som en slags ersättare, för kärlek och dejting som de flesta kommer att ha trots önskan att vänta med äktenskap och barn. Det bör dessutom nämnas att även de som inte är singlar också kan ty sig till casual dejting. Så vem är egentligen casual dejting till för?

Vem passar det för?

De finns ingen mall för vem casual dejting verkligen är för. Denna form av dejtande är så vanlig på nätet att det kan vara vem som helst som sitter på andra sidan skärmen. Majoriteten av användarna kommer förmodligen att vara unga och leta runt efter en kort flört, men de är inte alls de enda som är intresserade av detta.

Många äldre faller även i denna kategori, och det finns ofta en bra balans mellan män och kvinnor. Det senare beror ofta på att kvinnor får gratis medlemskap på dejtingsajter, medan män måste betala en liten avgift.

Dessutom är det faktiskt inte bara enskilda personer som använder casual dejting. Individer som redan är i förhållanden kan också ty sig til denna form för dejting. Det är ofta de som är tidigt i en relation och föredrar att dejta flera på en gång för att se vem de gillar bäst. Ändå finns det också en stor marknad för gifta personer som söker casual dejting!

Bästa dejtingsajterna för casual dating i Sverige

I Sverige finns det ett antal dejtingsajter och man kan använda allt för casual dating. Vissa dejtingsajter är också specialiserade inom denna nisch, liksom affärer för gifta. Nedan har vi granskat de 3 mest populära datingsajterna, nämligen C-Date, Victoria Milan och Match.


Med cirka 500 000 aktiva medlemmar är C-Date den mest populära dejtingstjänsten i Sverige som specialiserat sig på casual dating. När allt kommer omkring står C i deras namn trots allt för “Casual”, så det borde inte vara någon överraskning att hela deras dejtingsajt är centrerad kring just detta.

Bland medlemmarna finns det ett brett spektrum av både åldrar och kön. C-Dates kanske starkaste sida är att de erbjuder kvinnor gratis medlemskap, så att det finns en ganska jämn fördelning mellan män och kvinnor. Män i sin tur måste betala för medlemskap, men det är en relativt rimlig avgift.

Förutom ett bra fokus på hur man säkerställer en god könsfördelning har C-Date också fokuserat på diskretion. De har bland annat introducerat en funktion som kräver att du ber om tillstånd för att se andra användares bilder. Om du misstänker din partner för otrohet kommer du alltså inte att kunna få fri tillgång till deras bilder!

Där många casual dating-sidor ger dig olika kontakter och profiler att titta igenom har C-Date ett något mer sofistikerat system. De använder en matchfunktion baserad på dina svar under ett frågeformulär relaterat till din sexualitet. Detta ger dig förslag på relevanta kandidater som du kan kontakta.

Förutom att ha en relativt jämn könsfördelning har C-Date också en jämn fördelning på många andra områden. Det finns i princip ingen specifik typ av person som använder denna webbplats, eftersom både ensamstående och gifta, unga och gamla använder tjänsten. Detta ökar dina chanser att hitta rätt.

När du har slutfört frågorna relaterade till dina sexuella preferenser kan du börja skicka meddelanden till lämpliga individer om du själv är en kvinna. Om du är en man måste du uppgradera ditt medlemskap, men det är både snabbt och prisvärt, så att du kommer igång snabbt med C-Date!


Victoria Milan är känt i Sverige för att vara den bästa dejtingsajten för gifta. Det har nämligen blivit relativt normaliserat att gifta även kan dejta, och denna dejtingstjänst har gjort det mycket lättare för de flesta. Allt från A-Ö är centrerat kring detta hos Victoria Milan.

En stor del av gifta svenskar rapporterar att de är olyckliga, så det kanske inte är förvånande att Victoria Milan har fler än 200 000 svenska medlemmar. Trots ett olyckligt äktenskap finns det dock många som inte nödvändigtvis vill lämna sin partner. Då verkar en affär över nätet vara ett bättre alternativ.

Här är det dock viktigt att hålla det hemligt, och detta är Victoria Milan en ren mästare på. Hemsidan är centrerad kring att hålla dejting för gifta hemligt från ens partner. Till exempel finns det en knapp på Victoria Milans hemsida som omdirigerar dig till en slumpmässig och normal hemsida om din partner plötsligt kommer in genom dörren.

Victoria Milan erbjuder dessutom sina användare ett användbart verktyg som kan användas för göra bilder oskarpa. Om du vill ha en upplevelse med casual dating, är det uppenbart att du vill träffa den andra personen och då kan du eventuellt begära åtkomst till deras album. Så här säkerställer Victoria Milan ytterligare en diskret upplevelse.

Förutom ovanstående funktioner erbjuder Victoria Milan en rad hjälpartiklar för dem som försöker sig på sin första affär. Det här är faktiskt en hel blogg, där dejtingstjänsten ständigt uppdateras med goda tips om hur du kan hålla din partner borta från misstänksamhet.

Om du vill testa casual dejting eller inleda en affär via Victoria Milan måste du naturligtvis kontakta relevanta profiler. På Victoria Milan kan du registrera dig, skapa din profil och söka i andra profiler helt gratis. Du måste dock uppgradera ditt medlemskap för att kontakta andra, men det är utan tvekan värt det!


Match.com är en av de äldsta datingsidorna i världen och grundades redan 2002. Match har i dag fler än 400 000 svenska medlemmar, och cirka 45% av dessa är kvinnor medan 55% är män. Könsfördelningen är således relativt jämn. När det gäller ålder passar förmodligen Match.com bäst för dig mellan 28-55 år.

Match är en typ av övergripande datingsida som passar för många olika syften. Först och främst passar Match bäst för dig som vill ha ett mer seriöst förhållande, men datingsidan kan också passa de som vill ha något mer löst. Egentligen är Match.com en datingsida som passar de flesta, oavsett vad du söker. Många vet inte exakt vad de vill ha.

Till skillnad från ElitSinglar är det mycket lättare att registrera sig på Match.com. Det tar bara några minuter. När du har gjort det är det enkelt att komma i kontakt med andra singlar. Användarvänligheten och apparna från Match.com är mycket enkla att navigera.

Det är helt gratis att registrera sig, men om du använder alla funktioner måste du betala lite. När det gäller pris är tjänsten perfekt. Vi är mycket nöjda med Match.com eftersom tjänsten levererar det den lovar. Många medlemmar, bra användarvänlighet, och det är lätt att komma i kontakt med andra. Sammantaget rekommenderar vi därför Match.com till alla som vill ha en seriös relation.

Så behåller du din anonymitet

Vare sig du är singel, i ett förhållande eller kanske till och med gift, är det få som vill avslöja sin identitet under casual dating online. Här är en handfull bra tips om hur du kan behålla din anonymitet, för trots allt är det utöver den anonymitet som dejtingsajterna erbjuder upp till dig som användare att upprätthålla den.

En fälla som många går in i är att ge ut personlig information. Detta är absolut onödigt, särskilt eftersom scammare kan använda dessa uppgifter. Självklart finns det en fara om man har en affär att en partner ställer frågor. Idén att dela personlig och känslig information innan ett seriöst förhållande bör läggas på läggs på is.

För ökad säkerhet, om du är rädd att din make eller pojkvän kommer på dig, kan du använda säkra webbläsare och till och med VPN-tjänster. Om din partner verkligen är misstänksam kan de gå så långt som att spåra dina IP-adresser. Man vet aldrig vad en affär kan erbjuda i form av sådana utmaningar, så det är viktigt att vara vaksam.

Att vara anonym kan tyckas vara konstigt i kombination med att hitta en partner för casual dating. Du måste dock lita på att algoritmerna ser till att matcha dig med folk som delar dina sexuella preferenser. Om du använder sunt förnuft har du ingenting att frukta för din anonymitet. Om du å andra sidan är i ett förhållande eller redan är gift, är det viktigt att vara på din vakt.

Är casual dating för mig?

Som tidigare nämnt finns det ingen typisk beskrivning av vem casual dating är för. Denna typ av dejtande har fått en sådan acceptans på Internet att det finns en mängd olika individer som använder sig av den. Det här är allt från ensamstående, de i förhållanden och till och med gifta människor av alla kön och i alla åldrar.

Huruvida casual dating är rätt för dig handlar troligen om hur äventyrlig du är och om du är singel eller ej. Du kanske inte vill bosätta dig eller skaffa barn, och då är seriös dejting inte nödvändigtvis för dig. Men om du fortfarande vill ha en flört och kortvarig relation kan casual dejting vara rätt val.

Samtidigt, om du är i ett dåligt äktenskap där din partner kan ha varit otrogen mot dig, finns det ofta anledning att vilja att ha en affär. Då finns det sidor som Victoria Milan som specifikt fokuserar på detta. Oavsett dina behov finns det något där ute för dig.

Summering

Casual dating, som på svenska helt enkelt innebär pliktlöst dejtande, är en populär form för online-dejting. Singlar, personer i förhållanden och till och med gifta söker detta. Det finns en handfull dejtingsajter där ute som ger möjligheter till casual dejting, inklusive några som uteslutande fokuserar på detta. Om du söker ett äventyr kan casual dating vara det rätta valet för dig!