Recension av Victoria Milan

Sammanfattning

Victoria Milan är en lite speciell dejtingsajt. Sajten började som ett koncept för att inleda kärleksaffärer. Detta innebär att gifta eller personer i förhållanden kan hitta någon att vara otrogen med. Det moraliska i detta kan diskuteras, men som helhet tycker vi att dejtingsidan i sig är bra. Absolut värd att testa om du är intresserad.

Fördelar
  • 300 000 svenska registreringar
  • Goda anonymitetsfunktioner
  • Både betalda och kostnadsfria funktioner
Nackdelar
  • Kritiserat av många i media

Introduktion

Victoria Milan är en dejtingsajt för otrohetsaffärer. En del tycker att detta är moraliskt förkastligt och att man ska hålla sig till en person åt gången. Vi ska dock lägga den moraliska kompassen åt sidan och försöka utvärdera Victoria Milan på ett så objektivt sätt som möjligt.

Vi ville testa saker som användarvänligheten, chattmöjligheterna och hur enkelt det är att få en dejt. Vi har testat en rad andra dejtingtjänster och vill gärna tro att vi sitter på relativt stor erfarenhet inom detta område. Om du vill ta reda på om Victoria Milan är en dejtingplattform för dig, läs vidare!

Upprätta en profil

När du går in på Victoria Milans hemsida är det faktiskt lite svår att se var man ska klicka för att registrera sig. Detta överraskade oss något eftersom dagens hemsidor tenderar att ha en stor knapp mitt på skärmen där det står ”Klicka här för att registrera dig” eller något åt det hållet.

Tanken bakom detta är såklart att få så många nya användare som möjligt och kan anses vara en smart och genomtänkt marknadsföringsstrategi. Bland det viktigaste inom marknadsföring är ju att göra det enkelt för besökare att faktiskt registrera sig.

När Victoria Milan nu har valt en annan strategi började vi fundera på vad som skulle kunna vara grunden till detta. Saknar de helt enkelt kompetens inom marknadsföring? Den tesen slopade vi snabbt eftersom Victoria Milan är en erkänd dejtingsajt med en hemsida som ser extremt professionell ut på många sätt och vis.

Efter att ha tänkt oss om lite mer noggrant kom vi fram till vår nuvarande tes: Victoria Milan vill framstå som lite hemlighetsfull och exklusiv. En knapp där det står ”Registrera dig här” utlyser knappast hemlighetsmakeri och exklusivitet, utan snarare öppenhet och något lite billigare.

Knapparna man kan klicka på inne på Victoria Milans hemsida har annat innehåll, bland annat ”gå med anonymt” och ”se dina matchningar”. Detta är innehåll som kan vara betydligt mer lockande för folk som känner att de är ute på något sorts hemligt uppdrag när de registrerar sig hos Victoria Milan.

När man till sist hittar knappen som möjliggöra registrering måste man fylla i lite diverse information, bland annat namn, födelsedatum, användarnamn och önskat lösenord. Denna process är väldigt snabb och är klar på några minuter. Vi gillade att det var så pass enkelt att registrera sig. Notera: För att registrera sig på Victoria Milan måste man vara minst 18 år gammal.

Slutförd registrering

När registreringen är klar och man har upprättat sin profil bemöts man av olika frågor. Bland annat får man frågan om det är OK att Victoria Milan skickar notifikationer.

Vi antar att det rör sig om notiser gällande om man har fått ett nytt meddelande, eller att du kan få exklusiva erbjudanden från Victoria Milan. Man får även frågan hur man hittade dejtingsajten, med två alternativ at välja mellan. Det första är att man sökte på ”Victoria Milan” eller liknande, och det andra är att man sökte med sökord som inte inkluderade varumärket (alltså ”Victoria Milan”).

Vi tycker att de här frågorna var lite märkliga men antog att grundarna bakom Vitoria Milan är nyfikna precis som vi andra. Därefter får du frågor om vad du söker efter på dejtingplattformen. Är det något kortvarigt, eller något långvarigt? Eller är det helt enkelt att ha en otrohetsaffär? Man kan även ange att man bara är inne för att man är nyfiken och vill ta sig en titt på deras hemsida.

Vi gillade att det fanns många svarsalternativ på den här frågan eftersom det kan finnas många olika anledningar till varför man befinner sig på en dejtingsajt.

Efter att de nämnda frågorna blivit besvarade kommer det fler frågor som måste besvaras. Bland annat om vad man tänder på (här kan man välja tre olika saker bland en lång rad olika alternativ), en del frågor om ens utseende, samt var man bor.

När alla dessa frågor besvarats blir man ombedd om att ange sin mejladress och klicka sig in i ett bekräftelsemejl. Detta är för att bekräfta att den e-postadress man har angett faktiskt tillhör en själv.

Inne på dejtingplattformen

När användarkontot är upprättat och samtliga frågor är besvarade, då kan man äntligen klicka sig vidare till Victoria Milans startsida. Du blir då ombedd om att ladda upp en profilbild för att göra profilen mer attraktiv (för att du ska kunna få mer uppmärksamhet).

Det är dock helt frivilligt att ladda upp en bild, något som är smart med tanke på hemsidans natur. Alla som vill ha ett förhållande vid sidan om är kanske inte helt beredda på att ladda upp en ansiktsbild på sig själva. Ett bra mellanalternativ är då att ladda upp en kroppsbild istället, kanske en där det är svårt att se ansiktet.

När profilbildsbiten är klar är man inne på startsidan. Här blir man bemött av ett urval av olika potentiella partners. Man kan scrolla ner på sidan och se ett urval av profiler, och klicka sig in på de man gillar.

Inne på andra användares profiler kan man se fler bilder (om de har laddad upp några), och man kan få en del grundläggande information om personen. Som exempel finns information om längd, vad personen sysslar med (jobb/studier, osv), om personen har piercingar/tatueringar, osv.

Vi tycker att det är väldigt bra att man presenteras för lite olika information när man går in på en användares profil. Det är ju alltid kul att bilda sig ett intryck av personen innan man skickar ett meddelande. Men om man beslutar sig för att skicka ett meddelande, då är ju den stora frågan: vad ska man skriva? Det finns inget facit på den frågan, men vi har testat lite olika strategier som vi nu ska gå djupare in på.

Kommunikation

När man ska kommunicera med folk på Victoria Milan har man tre olika val. Man kan antingen skicka en ”present”. Det kan till exempel vara en digital ros, som man måste betala 20 krediter för.

Alternativt kan man skicka en ”snap”, men för att göra detta måste man vara premiummedlem. Eller så kan man skicka ett vanligt chattmeddelande. Vi ska nu gå närmare in på vad man bör skriva, om man väljer chattalternativet.

En vanlig start på en chatt går något i stil med ”Hej, mitt namn är…” Detta är en bra början, men den verkar inte ge någon enorm respons. (Notera: Vi har endast försökt chatta som man till kvinna, det kan hända att ur andra perspektiv och konstellationer är helt andra regler som gäller).

Det som har gett oss bäst resultat är när vi ”kryddar” samtalet lite. Till exempel ”Hej, jag tror att vi kan bli ett bra par”, eller ”Hej, vad ska våra barn heta?” Med sådana öppningsfraser blir det lättare för den andra parten att komma med ett svar, eftersom personen har något att bygga vidare på. Personen kan till exempel svara att hen inte vill ha barn, att hen redan har barn, eller att de ska heta ”Hans och Greta”.

Därifrån kan samtalet gå i många olika riktningar. Man kan till exempel vara oeniga om namnen, man kan komma med förslag på andra namn, eller så frågar man vilken sorts sport barnen ska delta i. En sådan start är helt enkelt roligare än bara ett klassiskt ”Hej, mitt namn är…”.

Det finns inte lika mycket att bygga vidare på med en klassisk öppningsfras, och det blir då svårare att veta vad man ska svara. Att sake och ting ska vara svåra är såklart inget som hör hemma i dejtingvärlden. Folk dejtar ju för att ha kul, inte för att linda in sig i problem.

När ett samtal har kommit igång verkar saker och ting flyta på betydligt lättare. Då kan man prata om till exempel vad man gillar att göra på fritiden, om man gillar djur, och vad man har för drömmar och mål i livet. Det kan vara allt från att hoppa fallskärm till att bli rockstjärna. Alternativt kan man ha ett väldigt seriöst samtal där man talar om politik och lyrik.

Ett litet tricks som vi har upptäckt och som verkar fungera väldigt bra är att växla mellan att vara seriös och att krydda med lite humor då och då. Detta verkar falla de flesta i smaken, åtminstone bland de som vi har varit i kontakt med. För de som önskar ta saker och ting vidare går det även att flörta i chatten. Det är ju trots allt en dejtingsida för otrohetsaffärer, så då kan ju lite flörtande vara passande.

Medlemskap

Olika dejtingsidor har betalningsmedlemskap under olika namn. På Tinder talar man om Plus och Guld, och på många dejtingsajter benämner man det helt enkelt bara som betalt medlemskap. På Victoria Milan talar man om så kallat Premium-medlemskap.

Det finns tre olika paket att välja mellan. Det första är ett paket på 3 månader. Det kostar 19,99 euro i månaden, och du får då följande: Du kan skicka och läsa meddelanden, du kan se dina besök, och du kan se flörtar och presenter. Det nästa Premium-medlemskapet är på 6 månader. Här kan du göra allt det som du kan göra i 3-månaderspaketet, men du får dessutom 500 gratiskrediter.

Som tidigare nämnt kan du använda krediter till exempel för att köpa presenter, som till exempel en digital ros. Det är uppenbart att man står ut lite ur mängden om man har många krediter och möjligheten till att skicka ett par presenter här och där. Priset för 6-månaderspaketet är 14,99 euro per månad. Den sista prenumerationen är den billigaste och har en bindningstid på 12 månader.

Här får du samma funktioner so i 6-månaderspaketet, men med 1000 gratiskrediter. Med så många krediter kan du köpa många presenter, något som kanske kan göra intryck på det motsatta könet.

Vad gäller att betala för Premium-medlemskap kan detta göras på flera olika sätt. Man kan antingen betala med Visa, MasterCard eller American Express. Alternativt kan man använda Neteller eller PaySafeCard. Det finns alltså många sätt att betala för Premium-medlemskap på.

Smarta funktioner

Som en del andra dejtingtjänster har Victoria Milan lagt till en del funktioner som vi tycker var extra smarta, bland annat möjligheten att söka specifikt efter de personer som man kan tänka sig att träffa.

Detta kan göras via bandet längst upp på skärmen när man är inne på startsidan. Där kan man ändra sökparametrarna ”ålder” och ”hela landet”. Man kan till exempel söka på en person som bor i Malmö och som är mellan 35 och 40 år. Den andra smarta funktionen som vi vill framhäva är förmågan att lägga till folk som favoriter.

Ibland vill man bara gå igenom en rad olika profiler utan att nödvändigtvis ta kontakt med dem via till exempel att skicka presenter eller chatta. Då är det bra att kunna spara de profiler man tycker om i en favoritmapp. Detta är en funktion som de har lagt till på Victoria Milan och som vi verkligen uppskattade.

Victoria Milan jämfört med andra dejtingsajter

Ett test av enbart Victoria Milan säger inte så mycket om sajten inte även jämförs med andra dejtingsajter på marknaden. Det finns trots allt fler än 20 tunga dejtingsajter i Sverige, många fler om man även räknar de minsta.

Victoria Milan är ju en väldigt speciell dejtingsajt vilket gör den lite svår att jämföra med konkurrenterna. Anledningen till detta är att du till exempel kan säga att dejtingsajter som Match, Zoosk, Mötesplatsen och liknande har många fler användare och därför är bättre. Då glömmer man dock att Victoria Milan är en väldigt nischad sida som därmed per automatik inte kan få lika många användare som de mer allmänna sajterna.

I förhållande till urvalet kan vi trots det säga att vi tycker att Victoria Milan faller lite platt jämfört med konkurrenter som Matchsvenske eDarlinggamla Zooskexklusiva Elitsinglar och liknande. Om du är ute efter en bredare sajt med många alternativ är Victoria Milan inte sajten för dig. Detta är primärt en sajt för de som söker en kort flört, och således kan tjänsten bättre jämföras med C-date.

I förhållande till de som använder Victoria Milan är vårt intryck att det ofta är oseriösa personer som inte är där i syfte att gå på en ömsesidig dejt utan snarare bara är ute efter ett engångsligg – detta är väl själva poängen med dejtingsajten så det kan man ju egentligen inte hålla emot dem. Oavsett så måste du vara förberedd på detta om du väljer Victoria Milan. Om inte så borde du kanske välja en större sajt som Match, Elitsinglar, Mötesplatsen eller liknande.

Slutvärdering

Victoria Milan slår oss som en spännande dejtingsajt. Allt känns lite hemligt och exklusivt redan från första stund, och det finns många användare på hemsidan. Det är dessutom enkelt att registrera sig som användare, och priserna är förhållandevis bra.

Gränssnittet är ganska ”fancy” och allt är busenkelt inne på hemsidan. Vi blev aldrig sittandes och undrade över var en viss knapp fanns, allt är intuitivt sammanställt. Vi tycker att Victoria Milan är en relativt bra sajt och kan rekommendera den till de som söker sig till nätdejting.