De bästa städerna att dejta i

De bästa städerna att dejta i

Är du single and ready to mingle? Då är du minsann inte ensam. I Sverige finns det många singlar som letar efter någon att dela livet med. En del kanske främst vill ha någon för kortare möten och någon att göra roliga saker med, medan andra vill ha en stabil partner som de kan skapa en gemensam framtid med. Vad du än är ute efter så finns det faktiskt både bättre och sämre ställen att dejta på. Därför ska vi ge dig tips på orter som visat sig vara extra tacksamma för dejtingsugna singlar. 

De bedste datingsider
Match
Match
Singles50
Singles50
AcademicSingles
AcademicSingles
C-date
C-date

Orter för dig som vill hitta en bra dejt

Om man får tro dejtingappen Himynameis finns det faktiskt orter i Sverige som är bättre och sämre för någon som dejtar. De har gjort ett gediget undersökningsarbete för att ta reda på var det är bäst att dejta. När de har tagit fram sina resultat har de bland annat utgått från hur många singlar det finns i området, men de har också tittat på andra faktorer. Exempelvis har de bedömt hur romantisk orten är och vad man kan göra på en dejt. 

Många av er tror säkert att Stockholm kommer högst uppe i toppen på listan. Det är ju ändå landets huvudstad och här bor det flest personer. Det finns dessutom mängder med saker att göra och platser att besöka i Stockholm. Men, Stockholm får faktiskt bara fem av tio möjliga poäng i deras undersökning och hamnar därmed på plats 17. Det finns alltså hela 16 orter i Sverige som är bättre att dejta på än Stockholm.

Malmö och Linköping är i toppen

Enligt Himynameis är det Malmö och Linköping som är de bäst städerna att dejta i. Ludvig Lindström som är en av grundarna bakom appen säger att det beror på att de som bor på de orterna verkar vara väldigt dejtingsugna. Det i kombination med att båda städerna är mysiga och inbjuder till många aktiviteter ger dem höga poäng. 

Västkusten är ett no-go

Tro det eller ej, men den absolut sämsta orten att dejta på är Göteborg. Det är lite förvånande eftersom göteborgarna är så goa och glada. Men i den poängsättning som Himynameis gjort hamnar Göteborg allra längst ner. De delar samma poäng som orter som Örnsköldsvik och Sundsvall. Det är ju mindre orter och kanske inte lika förvånande, men att just Göteborg inte är rätt ort för personer som vill dejta är ändå lite förvånande.

Dejta i de andra nordiska länderna

Varför egentligen begränsa sig till Sverige? Det finns underbara människor i olika länder världen över och att endast dejta där man själv bor är inte längre en nödvändighet eftersom det är så pass enkelt att komma i kontakt med personer som bor på andra ställen. 

Visste du exempelvis att norrmän är de som har allra flest one night stands? Kanske du som är sugen på en tillfällig förbindelse ska ta en tur över gränsen till vårt västra grannland för att pröva lyckan där. Att utöka sitt dejtande till personer i andra länder kan faktiskt hjälpa dig att träffa rätt.

Känns det långt att dejta någon på andra sidan världen, så börja då i våra nordiska grannländer. Finland, Danmark och Norge är alla länder som kan tillföra något nytt och spännande till ditt dejtingliv. Använder du en dejtingapp idag kan du se om det går att komma i kontakt med personer i de länderna via dem. Det är ofta något lättare än att sätta sig på tåget eller flyget för att åka dit direkt och se vad som händer.

Dejtingappar som är värda att testa

Det finns en hel djungel med dejtingappar. Den som har flest användare världen över är Tinder. Är du singel är det säkert så att du antingen har testat appen, har den eller att du åtminstone har hört talas om den. Tinder har både en betalversion och en gratisversion. Om du betalar för appen kan du swipa på orter där du inte själv befinner dig. Om du använder gratisversionen får du swipa på personer som finns på de orter där du vill se utbudet av singlar. 

Men, det är naturligtvis inte bara Tinder som finns för dig som vill dejta. Det finns mängder av dejtingappar att välja mellan. Grindr är ett bra val för dig som är homo-, bi- eller transsexuell. Match.com är en stor aktör som vänder sig till singlar med alla sexualiteter och preferenser, men det är också en app som dessvärre nästan kräver att du betalar för att använda för att du ska få ut så mycket som möjligt av den. 

Du som helst vill dejta personer i din direkta närhet kan ha glädje av att bekanta dig med Happn. Det är en app som visar personer som vistats på samma platser som du. Kanske du stöter på ditt livs kärlek på din favoritbar eller i närheten av ditt jobb? 

Förutom dessa finns det en hel hög av andra appar för dig som vill träffa någon. GoodOnes, Hinge, Mötesplatsen, Badoo och Relate är bara några av dem. Om du letar efter något mer casual är ju även C-date ett alternativ. Lägg ner lite tid på att skapa en bra profil så ska du se att du kommer träffa många intressanta nya personer att knyta kontakt med. 

Tips på saker att göra på en dejt

Har du håvat in någon och äntligen ska gå på dejt? Då återstår det bara att bestämma vad ni ska göra. En grundregel för att en dejt ska bli lyckad är att göra någonting du tycker är roligt och som du känner dig bekväm med. 

En stel kaffedejt kan bli mycket mer avslappnad och givande om ni spelar minigolf, tar en långpromenad med paus vid en fin utsiktsplats eller om ni gör en riktig barrunda där ni visar varandra era bästa hängställen. Det finns inga gränser för vad ni kan göra på en dejt, men sträva efter att ha en aktivitet så ni inte bara behöver sitta och stirra varandra djupt in i ögonen för att se om det finns en connection. En bra dejt kräver mer än bara snack!