Seniordejting för 60-plussare

Idag finns det en uppsjö av olika dejtingsidor. Vissa sajter är så kallade generella sajter där alla kan registrera sig. Det finns också nischsajter som fokuserar på mindre grupper av människor. Det finns till exempel egna sidor för religiösa eller personer som gillar vandring och friluftsliv. Det är också så att vissa sidor automatiskt domineras av vissa typer av människor. Ett exempel på detta är dejtingsajter som huvudsakligen används på mobilen. Här är det nästan uteslutande unga människor.

De bedste datingsider
Match
Match
Singles50
Singles50
AcademicSingles
AcademicSingles
C-date
C-date

Det finns också egna sidor för seniordejting och i den här artikeln kommer vi att titta på de bästa dejtingsajterna för personer över 60 år. Bland annat kommer vi att lägga fokus på antalet medlemmar, användarvänlighet och om sajten faktiskt har riktiga medlemmar. Detta för att se om sajterna som är skapade för seniordejting är bäst eller om du kan få bättre lycka på en av de generella sajterna.


Detta är en dejtingsajt som är skapad för personer med högre utbildning. Sidan riktar sig inte till en specifik åldersgrupp, men över 25% av användarna är över 45 år. Och med tanke på att sidan har över 120,000 svenska användare finns det alltså ett väldigt bra urval av medlemmar.

För många här är det också mycket viktigt med utbildning. På den här sidan tar du också ett personlighetstest när du registrerar dig. Testet tar ungefär en halvtimme att slutföra så det är relativt långt. Det här är något vi gillade mycket eftersom det gör sidan mindre ytlig.

När du har registrerat dig får du tillgång till ElitSinglars eget matchmaking-system. Du kan också söka efter användare manuellt om du föredrar det. Priset för tjänsten varierar beroende på hur länge du vill vara medlem. Om du binder dig i ett år kostar tjänsten 329 kronor i månaden. Detta är alltså ett mycket bra pris jämfört med 749 kronor i månaden för ett medlemskap i tre månader.


Den här sidan är en nischsajt och målgruppen är personer som är 50 år och äldre. Sidan har, med sina 60,000 användare, klart färre användare än många andra sajter. Å andra sidan är det ingen bra jämförelse eftersom alla medlemmar här är över 50 år. Förutom att sajten är åldersinriktad, riktar den sig också till personer som är ute efter ett seriöst förhållande.

Även på denna sida har de en mycket bra personlighetstest. Denna består av över 30 frågor och är utformad för att ge bästa möjliga matcher. Du kommer då få upp ett antal olika förslag på matcher som är baserade på dina svar. Det ska tilläggas att du behöver ett betalmedlemskap för att kunna skicka och läsa meddelanden.

Priset på medlemskapet varierar beroende på längden på medlemskapet. Om du vill ha ett medlemskap som varar i tre månader kostar det till exempel 499 kronor i månaden. Priset går ner till 299 kronor i månaden om du väljer att binda dig i ett år eller längre.


Match är en så kallad generell dejtingsajt och är den största i Sverige. Den har över 300,000 medlemmar så det är med andra ord ingen brist på potentiella matcher. Detta trots att de flesta användare är under 60 år. Om du också är intresserad av internationell dejting har webbplatsen över 20 miljoner användare i många olika länder.

Match har ett av de mest avancerade matchningssystemen på marknaden. I likhet med de flesta andra dejtingsajter tar du också här ett personlighetstest. Detta test utgör grunden för de förslag på matcher som du får. Naturligtvis kan du också söka efter matcher själv om du föredrar det.

Även på den här sidan behöver du ha ett betalmedlemskap för att kunna skicka och ta emot meddelanden från andra användare. Priserna hos Match är mycket bra jämfört med många av deras konkurrenter. Du kan betala en månad i taget och då kostar det 379 kronor i månaden, eller binda dig i 6 månader eller längre och betala 199 kronor i månaden.


Detta är som namnet antyder en sida för personer över 50 år. Med det sagt så har webbplatsen inga ålderskrav, så det finns också medlemmar på sidan som är yngre än 50 år. Sajten har något färre användare än de ovannämnda men har ändå 25,000 aktiva användare. Sidan har alltså ganska många medlemmar trots att den är mindre än många konkurrenter.

Det som skiljer den här sajten från konkurrenterna är avsaknaden av ett personlighetstest. Vi tycker att detaljerade personlighetstester är ett bra sätt att hitta nya matcher på. Detta eftersom det bland annat är svårt att bläddra bland tusentals profiler manuellt. Med det sagt har du förstås möjligheten att filtrera bort profiler som du vill.

Du kan till viss del använda sajten utan ett betalmedlemskap. Med det sagt behöver du, precis som hos de andra aktörerna, ett betalmedlemskap för att skicka och ta emot meddelanden. De erbjuder fyra olika medlemskap där det billigaste kostar så lite som 99 kronor per månad om du binder dig i ett år. De övriga medlemskapen varar i 1, 3 och 6 månader, där det dyraste kostar 249 kronor per månad.

Så skapar du en bra dejtingprofil

För att öka chansen till bra matcher behöver du en seriös profil. Det är mycket viktigt att du tar dig tid till det och gör allt ordentligt. Först och främst är det mycket viktigt att du har bra bilder på dig själv. Se till att du har bilder av hög kvalitet samt att du har flera bilder. Undvik bilder där du är utan kläder och där man inte ser vem som är du, eller bilder som har dålig kvalitet.

Det är också mycket viktigt att du gör personlighetstestet ordentligt. Det tar sällan längre tid än 30 minuter och det är definitivt värt tiden det tar. Det är förvånansvärt många som inte gör sitt bästa och det enda detta leder till är att man får mindre matcher. Vi rekommenderar också att du fyller i så mycket information som möjligt i din profil.

Det borde kanske vara självklart men vi rekommenderar också att du är 100% ärlig i din profil. Ljug inte om dina fysiska egenskaper eller din personlighet. Kom ihåg att dejtingprofilen är skapad för att du eventuellt ska träffa de personer du matchar med i verkligheten.

Råd för seniordejting

Det är ingen hemlighet att ju äldre man blir, desto svårare kan det bli att lära känna nya människor. Det beror bland annat på att man inte längre går ut på samma sätt eller har möjlighet att träffa människor via studentliv, arbetsliv och liknande. Det finns naturligtvis undantag som till exempel människor som är extremt sociala.

Detta är dock inte fallet för de flesta människor och det gör det mycket svårare att hitta en partner. Det är å andra sidan så att nätdejting har öppnat upp för nya möjligheter som inte fanns förut. Idag är det inte längre något skamligt om man registrerat sig på en dejtingsida eller har träffat sin partner på nätet.

Det är faktiskt så att man via en dejtingtjänst på nätet har högre chans att hitta en partner man verkligen trivs med. Detta beror bland annat på att de flesta dejtingsajter erbjuder möjligheten att svara på omfattande frågor för att matcha dig med bästa möjliga partners. I dessa tester svarar man inte bara på ytliga frågor som hur lång man är, arbete och så vidare, utan mycket mer. Dessa personlighetstester är utformade för att matcha personer som passar ihop på alla plan.

Du kan föreställa dig hur lång tid det annars skulle ta att hitta en person som verkligen uppfyller dina kriterier. Du måste då först träffa en massa människor för att lära känna dem närmare. Denna process slipper du med nätdejting, och det är också därför chansen för att lyckas är så stor.

Vårt råd till dig som är över 60 är alltså att det definitivt är värt att testa nätdejting. Det finns ett hav av möjligheter där ute och du har möjligheten att träffa andra människor på ett helt nytt sätt än tidigare.