Recension av Singles50

Sammanfattning

Singles50 är främst en webbplats för de över 50, även om medlemmarna här inte exklusivt är ungefär 50. Den här webbplatsen har upplevt en hög valdeltagande från denna åldersgrupp i Norge, och dejtingsidan har till och med tagit flera framgångshistorier.

Fördelar
  • Många medlemmar i Sverige
  • Bra matchningsfunktion
  • Riktar sig till välutbildade singlar
Nackdelar
  • Få gratisfunktioner

Introduktion

När man börjar dejta är man ofta ivrig och redo att hitta den rätte. Men det är inte alla som lyckas, och många slutar med att skilja sig från den de tidigare tyckte var den perfekta livspartnern. Kanske har de till och med barn och är väl över 50 år gamla när detta sker. Vart ska du då vända dig för att hitta rätt partner att dela resten av livet med?

Efter att ha fyllt 50 år är man trots allt inte lika aktiv som man var när man var yngre. Studier, fritidsaktiviteter och till och med jobb har antingen försvunnit eller blivit så pass etablerat med åren att man sällan träffar nya människor. Man har på något sätt blivit något rostig när det gäller dejtingvärlden. Det är precis då som dejting på nätet, och särskilt dejtingsajter som Singles50, är ​​mycket bra att vända sig till.

Singles50 är förmodligen den mest kända datingsidan för dig över 50 på nätet i dag. Här är, som man kan gissa från dejtingsajtens namn, majoriteten av användarna över 50 år gamla. Detta innebär att du som också är över 50 och letar efter en partner att dela resten av ditt liv med, inte måste titta igenom ett stort antal inaktuella profiler från yngre personer innan du hittar rätt.

Men oavsett om du aldrig har hört talas om Singles50 förr eller om du kanske har varit medveten om sajten ett tag, vill du definitivt ha mer information om dejtingsajten innan du reisterar dig. I vår Singles50-artikel kommer vi att gå närmare igenom ett antal aspekter av denna hemsida så att du bättre kan avgöra om det är just denna dejtingsajt som potentiellt kan hjälpa dig att hitta rätt partner i livet.

Generelt om Singles50

Singles50 är, som nämnts i inledningen och som namnet antyder, en hemsida för singlar över 50 år. Datingsidan har varit en av de mest populära sidorna bland äldre användare under det senaste decenniet. Som nämnts ovan beror detta främst på förmågan att sortera bort de yngre kandidaterna, som ofta inte är intressanta för de över 50.

Många har lyckats hitta kärleken genom Singles50. För även om man är över 50 år gammal finns det fortfarande många år kvar av livet som man mest troligen vill spendera med en annan person. Singles50 hjälper dig att uppnå denna dröm genom att paketera en klassisk datingsida i teknik som även den äldre generationen lätt förstår.

Detta inkluderar aspekter som en enkel registreringsprocess, som vi kommer att titta mer i detalj på nedan. Funktionerna är också anpassade till målgruppen av personer över 50, och man kan enkelt sätta sig in i dem utan någon avancerad kunskap. Det är också mycket enkelt att navigera runt på sidorna så att du snabbt kan få en insikt i de olika delarna av dejtingsidan.

Med Singles50 kan du snabbt ställa in din datingprofil och bekanta dig med hemsidan. Här kan du alltså hitta den rätte på nätet istället för att behöva leta runt i din egen hemstad. Kanske finns kärleken faktiskt i din hemstad också fast ni inte hänger i samma kretsar. Hur som helst kan Singles50 åtminstone öppna upp många dörrar för dig!

Registrering

På många dejtingsajter ger svenskar upp redan vid registreringen. Svåra processer, massor av frågor eller helt enkelt långsamma sidor kan leda till att just detta sker. Lyckligtvis är Singles50 en av sidorna som gör att du snabbt kan registrera din profil utan några problem. Här är hela registreringsprocessen klar på mellan 15 och 20 minuter.

Du måste först fylla i ett enkelt formulär som bekräftar ditt namn, din ålder och din e-post. När detta formulär har fyllts i, som alltså bara kräver grundläggande information, kommer du att få en rad viktiga frågor. Här får du 34 mer eller mindre enkla frågor som det är mycket viktigt att du koncentrerar dig på. Dessa är viktiga för att algoritmen som Singles50 använder ska kunna presentera dig för andra medlemmar.

Frågorna har att göra med din personlighet, vilken typ av partner du söker och vilka dina preferenser är. 34 frågor kan låta som mycket, men de är snabbt avklarade och du lär samtidigt dig själv att känna bättre. I den meningen är detta också bra uppvärmning inför riktiga dejter. Totalt kommer frågorna att ta som mest cirka 15 minuter.

Så snart registreringen är över kan du börja se dina första kontaktförslag. Här, baserat på de frågor du just har besvarat, finns det ett antal förslag du kan börja med att kontakta. Det här är en trevlig introduktion till datingsidan, men du kan också söka igenom profiler på egen hand om du vill göra det.

Singles50 medlemmar

Ett stort antal medlemmar är ofta ett gott tecken för en datingsida. Först och främst är detta positivt i den mån att man får fler människor att välja bland. Det gamla talesättet om många fiskar i havet är ju en av de största fördelarna med nätdejting, eftersom man inte är begränsad till ens eget lilla nätverk av vänner och bekanta.

Men många medlemmar är absolut inte det viktigaste med en dejtingsajt. Om du letar efter en partner över 50 år är Singles50 ett mycket bättre alternativ än många andra sajter. Det beror helt enkelt på att deras medlemmar faktiskt är i den ålder du söker. Du behöver inte titta igenom en lång rad profiler som ändå inte passar in i din målgrupp.

Så även om Singles50 inte har mer än 60 000 aktiva användare i Sverige, vilket är mycket mindre än andra dejtingsajter, är de medlemmar som finns bara sådana som kan vara av intresse för dig. Det vill säga att det här är användare som du troligtvis kan relatera till, eftersom de alla faller i din egen åldersgrupp. Detta är en bra start på dina chanser att hitta rätt partner.

Dessutom är det viktigt att notera att medlemmarna hos Singles50 i allmänhet är lika fördelade mellan män och kvinnor. Ett ständigt problem är att dejtingsidor ofta har många fler män än kvinnor, vilket gör det svårare för män att hitta en lämplig partner. På Singles50 är könsbalansen emellertid god bland de cirka 60 000 medlemmarna.

Funktioner

Även om själva registreringen är gratis måste du välja en prenumeration för att få åtkomst till sajtens alla funktioner. Den kostnadsfria versionen är begränsad till registreringen och att du få några kontaktförslag för att komma igång. När du ser de många attraktiva profilerna som en efter en vill komma i kontakt med dig kan du å andra sidan välja en betald prenumeration, som vi kommer att diskutera närmare i nästa avsnitt.

Din prenumeration ger dig tillgång till en mängd funktioner. Den bästa av dessa är naturligtvis möjligheten att skriva till och kontakta andra användare. Det finns få saker som ger en fjärilar i magen på samma sätt som att skicka meddelanden till en annan person som man är intresserad av. På Singles50 kan du skicka ett obegränsat antal meddelanden genom din prenumeration.

Många fantastiska funktioner relaterade till bilder finns också tillgängliga, där du till exempel kan skapa ditt eget galleri eller dela foton med andra profiler. Naturligtvis kan du också skicka andra saker via chatten på Singles50. Denna chatt är säkrad och krypterad, så det som skrivs här kommer att stanna mellan dig och den person som du väljer att chatta med.

Men den kanske viktigaste och bästa funktionen hittar du redan vid registreringen. Singles50 förlitar sig på sin algoritm för att matcha dig med andra relevanta profiler, och med tanke på hur effektiv denna är måste det sägas att detta är den bästa funktionen som sajten erbjuder. För att hitta en lämplig partner på över 50 finns det få algoritmer som slår den som Singles50 har.

Pris

Det är svårt att uppskatta en datingsidas ekonomiska värde. Om du hittar rätt partner att dela resten av ditt liv med kan det trots allt hävdas att en datingsida är ovärderlig. Ändå bör man naturligtvis också hålla ett öga på priset jämfört med andra alternativ, och även eventuellt registrera sig på flera datingsidor om det är motiverat av budgeten.

Singles50 är generellt prissatt på ett sätt som är snarlikt de flesta andra dejtingsajter på marknaden, där det föga överraskande ges ganska stora rabatter för långsiktig registrering. När allt kommer omkring beror detta på att många hittar kärleken ganska snabbt, och då är det förståeligt att datingsidorna i förväg vill säkra medlemskap under en längre period. Det finns en prisskillnad på 200 kr. per månad från den kortaste till den längsta prenumerationen.

Du kan registrera dig i 3 månader och då betala 499 kr. per månad i avgift. En 12-månadersprenumeration å andra sidan uppgår till 299 kr. per månad. Då måste man tänka att man är bunden till sajten i ett helt år, men samtidigt är det en ganska bra affär med bara 299 kr. per månad. Om du registrerar dig i 6 månader kostar detta 399 kr. per månad.

Sammantaget är priset på medlemskap här något högre än den genomsnittliga dejtingsajten. Men om priset jämförs med datingsidor inom samma nisch, är det ungefär samma nivå som gäller. Som nämnts är dock priset inte det viktigaste när du väljer en datingsida även om det är värt att jämföra alternativen. Singles50 är alltså helt okej på prissättningspunkten.

Utforming av profilen

Hur du utvecklar och formulerar din profil är en av de viktigaste sakerna på en datingsida, och detta gäller naturligtvis också för Singles50. Här hittar du ett antal olika alternativ för att skräddarsy din personliga sida. Det viktigaste är att din profil är ärlig och att du till exempel inte skryter eller ljuger om att du till exempel älskar att gå promenader om du egentligen bara är en person som sitter hemma större delen av dagen.

Se till att din beskrivning av dig själv går rakt på sak och att du har en iögonfallande text. Du kanske kan be om hjälp från vänner och familj för att skriva detta. Det är också viktigt att ha en bra bild i hög upplösningsbild som visar hur du faktiskt ser ut. Det många som helt undviker profiler som inte visar hela kroppen. Singles50 ger dig stora möjligheter att ladda upp fantastiskt högupplösta bilder.

Det är också värt att ladda upp flera bilder till ditt galleri så att intresserade användare kan se fler sidor av dig. För många är det en röd flagga om personen inte delar med sig tillräckligt om sig själv i form av bilder och text, men lyckligtvis är Singles50 ganska öppen och fri när det gäller profildesign.

Jämfört med andra dejtingsajter

Det finns flera andra internationella dejtingsajter för äldre. Här i Sverige, å andra sidan, är det egentligen bara 50PlusMatch som konkurrerar med Singles50. Denna sajt är på många sätt ganska likvärdig, men med något färre medlemmar och mindre aktivitet än Singles50. Priserna för prenumerationer börjar på som lägst 99 kr i månaden, men det är då utan många av de funktioner som Singles50 erbjuder.

Det finns såklart även äldre medlemmar på andra datingsidor. Match.com, Academic Singles och ElitSinglar är bara några exempel på mer allmänna datingsidor där äldre också finns med. Även om man kan träffa många potentiella kandidater där, bör man alltid tänka på att man för varje 50-åring måste gå igenom ett dussintals mycket yngre och därmed inaktuella kandidater.

Slutbedömning av Singles50

Singles50 är totalt sett den bästa datingsidan för dig över 50 år. Här kan du snabbt kontakta cirka 60 000 medlemmar genom en snabb och enkel registrering. Könsfördelningen är bra och det finns inte ett överflöd av män, som hos så många andra datingsidor.

Du kommer inte att hitta lika många medlemmar här som hos till exempel Match.com, men det finns ändå stora chanser att hitta den rätte. Detta tack vare att medlemmarna här är relevanta och tillhör den målgruppen som de flesta över 50 söker.