Bästa chattsajterna i Sverige

Att träffa en person att dela resten av livet med, eller kanske bara ha en mysig kväll med, kan tyckas vara en nästan omöjlig uppgift för många. Lyckligtvis finns det många svenska chattsajter som man kan använda för att uppnå detta. Här, beroende på vilken sajt du väljer, kan du träffa otroligt många olika typer av människor.

I dag finns det å andra sidan ett överflöd av olika chattsajter på den svenska marknaden, och även om denna djungel av alternativ ger dig många möjligheter, kan det vara svårt att välja. Därför har vi i den här artikeln gått igenom de olika valen för att göra ditt val enklare.

De bedste datingsider
Match
Match
Singles50
Singles50
AcademicSingles
AcademicSingles
C-date
C-date

Så har vi valt de bästa chattsajterna

Det finns många faktorer som avgör hur bra en chattsajt är. Det borde bland annat vara enkelt att registrera sig, finnas många aktiva medlemmar du kan chatta med, finnas matchningsfunktioner och inte minst vara en prisvärd tjänst baserat på det värde du får för pengarna.

Vi har härunder listat de tjänster som vi tror bäst uppfyller dessa kriterier. Vi har dessutom granskat de olika kriterierna i förhållande till tjänsten, så om du har några speciella kriterier du letar efter kan du göra ditt val baserat på dessa.


Med över 30 miljoner användare världen över står Elitsinglar ut ur mängden som en av världens största dejtingsajter i sin nisch. I Sverige har de genom åren dessutom blivit en av de bästa dejtingsajterna för de med hög utbildning, och i dag har tjänsten över 120 000 aktiva medlemmar som du kan chatta med om så önskas.

Naturligtvis innebär det höga kravet på en akademisk utbildning att Elitsinglar har en något högre medelålder än andra chattsajter i Sverige, men detta är inte alls en drastisk distinktion. Elitsinglar har människor i alla åldrar som du kan prata med, om än människor med bra utbildning.

För att starta en chatt via Elitsinglar måste du först gå igenom registreringsprocessen på deras hemsida. Den är snabbt avklarad och du kommer fort vidare till personlighetstestet. Det är just detta test som låter dig hitta optimala partners genom Ellitsinglars egen algoritm – som baserat på dina svar i testet ger dig kontaktförslag.

På så sätt kan du chatta med högutbildade människor som troligtvis är intresserade av andra välutbildade personer som du själv. Totalt tar Elitsinglars test cirka 30 minuter, och det är inte alls ett test som överväldigar dig med omöjliga frågor.

Så snart du är klar med testet kommer Elitsinglars algoritm att ge dig kontaktförslag. Du kan titta på dessa individs profiler, eller så kan du trotsa matematiken och titta på individer som Elitsinglar eventuellt inte tycker passar just dig. Hur som helst kommer det att kosta pengar att kontakta dessa personer.

Kostnaden för en prenumeration på Elitsinglar är relativt låg, särskilt om du förbinder dig under en längre tid. Jämfört med andra dejtingsajter hamnar Elitsinglar antagligen någonstans i mitten prismässigt. Oavsett så det är gratis att registrera sig och komma i kontakt med andra, så att du kan testa tjänsten innan du betalar någonting.


Match är en något mer allmän dejtingsajt där du i princip kan träffa vem som helst. Här kan du chatta med allt från den unga studenter till den äldre personen tvärs över gatan. Det finns inget riktigt svar på vem den genomsnittliga användaren av Match är, och det är i grunden ganska spännande för dig som vill chatta online.

Om du letar bland svenska chattsajter är många specialiserade på ett visst område, något som kan vara fördelaktigt ur vissa synpunkter. Trots det finns det också en nackdel med detta genom att man inte får chatta med hela utbudet av människor som potentiellt kan vara intresserade av en och vice versa.

För att registrera dig på denna chattsida, där du kan komma i kontakt med 20 miljoner aktiva medlemmar över hela världen eller drygt 300 000 medlemmar här i Sverige, behöver du bara gå igenom en snabb process med absolut nödvändig kontaktinformation och liknande. Detta är helt gratis på Match.

Registreringen följs sedan av ett kort personlighetstest. Även detta är gratis, och för de flesta tar det cirka 20 minuter att slutföra testet. Här kommer du bland annat att frågas om vilken typ av person du är, men också vilken typ av person du gillar att vara med.

Svaren från testet är onekligen viktigt för att du ska kunna matcha med rätt person. Kom ihåg att eftersom Match är en massiv sajt så har de perfekterat sin algoritm genom åren och de många miljoner lyckade matchningar som de har skapat – så du bör tänka igenom dina svar några gånger och undvika att passa på en bra person som Match rekommenderar, men som du personligen klanske inte omdelbart tycker passar dig.

Matchningen är ofta rätt! Om du vill chatta med människor på Match kostar det dig 379 kronor i månaden, men om du väljer en 6-månaders prenumeration kan du få en rabatt med ett pris på 199 kronor per månad. För att delta i en av de bästa svenska chattsajterna är det ett rimligt pris.


C-date är en mycket populär chattsajt som har en global räckvidd. Sedan 2008 har tjänsten fått mer än 39 miljoner användare över hela världen, varav 20 miljoner finns i Europa, och cirka 500 000 är i Sverige. Detta gör C-date till en av Sveriges största chattsajter, även om det är en så kallad nischsajt.

Den nisch som C-date har valt hittar du i deras namn, eftersom C här står för Casual. Således är C-date till för avslappnade chatter och icke-förpliktande möten. Det finns ungefär lika många kvinnor som män här, medelåldern är runt 34 år, och både gifta, personer i förhållanden och ensamstående väljer att ta till denna sajt för att dejta.

C-date sticker ut något i branschen, på så sätt att de i princip inte har något specifikt personlighetstest. Efter att ha gått igenom registreringsprocessen får du istället ta ett test baserat på dina sexuella preferenser, bland annat. Detta test är perfekt för att chatta och potentiellt mer!

Testet tar cirka 10 minuter. Observera att C-date här verkligen känner sina användare och de erbjuder dig anonymisering av all din information, både i din profil och för det nämnda testet. Du kan också ladda upp bilder anonymt till din profil om så önskas.

Hos C-date får kvinnor full tillgång till hela databasen och dess funktioner, till exempel att skicka och ta emot meddelanden, helt gratis. För män å andra sidan kostar exempelvis ett årsabonnemang 499 SEK per månad. Detta säkerställer mer än tillräckligt med kvinnor, men också rimliga priser så att tjänsten kan vidareutvecklas.


Academic Singles är en chattsajt som ger de med hög utbildning goda möjligheter att träffa sin framtida partner. Detta anses vara en seriös hemsida där du kan chatta med likasinnade människor. Om du vill träffa andra som har samma utbildning som du kan du finjustera jakten!

Det tack vare att Academic Singles, till skillnad från de största chattsajterna, inte tvingar dig att titta igenom ett gäng irrelevanta profiler. Istället kan du välja och vraka mellan personer som troligtvis är bra alternativ för dig.

Därför spelar det ingen roll att Academic Singles inte har mer än 100 000 medlemmar, eftersom det trots allt är kvalitetsmedlemmar och potentiella partners. Du kan enkelt registrera dig gratis och se med dina egna ögon hur framgångsrika och attraktiva de många profilerna på denna chattsajt är.

Bland svenska hemsidor hittar du få som har lika bra algoritmer som Academic Singles. När du har slutfört ditt personlighetstest på cirka 15 minuter börjar Academic Singles algoritm att hitta kontaktförslag till dig. Om du vill kontakta dessa kan du registrera dig för en Premium-prenumeration.

Du kan få en Premium-prenumeration hos Academic Singles för så lite som 399 SEK per månad om du väljer ett helårsabonnemang. Du kan spara pengar på att välja en längre prenumeration, och det ger dig längre tid att chatta med potentiella partners på Academic Singles.


Singles50 är en chattsajt som syftar till att föra samman individer över 50 år med varandra. Av de drygt 60 000 aktiva medlemmarna som du kan chatta med på Singles50, är majoriteten av dem naturligtvis över 50 år. Därför behöver du inte ta bort många unga personer från dina kontaktförslag.

Singles50 är inte bara en chattsida med äldre i fokus, utan det är dessutom en sajt för de som söker seriös dejting. Tjänsten främjar framgångshistorier om möten som slutade i sann kärlek, snarare än att marknadsföra kortvariga, hemliga relationer eller sexuella möten.

Registreringsprocessen hos Singles50 innebär grundinformation som kontaktuppgifter och personliga uppgifter innan man går vidare till ett personlighetstest. Syftet med detta test är att se vem du är som person, vilken typ av person du söker och sedan ansluta till rätt person utifrån detta.

Personlighetstestet, som tar cirka 15 minuter och innehåller totalt 34 frågor, ger ett resultat som de avancerade algoritmerna hos Singles50 tar fram. Du får då kontaktförslag och kan skicka ett enstaka meddelande till intressanta personer. Allt fram till denna punkt är gratis.

Om du vill se svaret på meddelandet eller skicka fler meddelanden till individer måste du registrera dig med en betald prenumeration. För att få full tillgång till en rimlig summa betalar det sig att välja ett helårsabonnemang. På Singles50 kommer detta att kosta dig 299 kr per månad!


Sist men inte minst måste sajten Badoo.com nämnas som en alternativ webbplats. Badoo grundades 2006 och var vid den tiden bara ett socialt medium. I dag har Badoo utvecklats till en världsomfattande chattsajt som har över 130 miljoner aktiva medlemmar som du kan chatta med, varav cirka 100 000 är svenskar.

Det är något ganska unikt och spännande med det faktum att en chattsajt är så pass internationell, för i praktiken betyder det att du verkligen kan hitta ditt livs kärlek här. När allt kommer omkring är det få som tror att kärleken finns i det lokala grannskapet, så varför begränsa sökandet till bara Sverige?

Om du vill hitta en svensk att chatta med finns det alltså emellertid cirka 100 000 svenskar på sajten, så sajten kan räknas med bland svenska chattsidor. För att chatta med dessa behöver du hos Badoo, till skillnad från andra sajter, inte genomgå några långa personlighetstester.

Med Badoo kan du dessutom chatta med andra användare helt gratis. På det sättet kan du få ut mesta möjliga av sidan helt gratis om du bara letar efter någon att prata med. Men det finns också möjligheter för uppgraderingar, till exempel för att ranka högre i sökningar.

Om du utnyttjar sådana uppgraderingar kan du köpa så kallade Badoo-krediter. Du kan också välja att köpa ett livstidsabonnemang från Badoo, som kostar drygt 500 kr. I själva verket är denna kostnad inte mer än vad de flesta svenska chattsajter kostar varje månad!

Summering

En chattsajt hjälper dig att få kontakt med både nya vänner och inte minst potentiella romantiska partners. Du väljer hur specifik du vill vara i din sökning. Det vill säga att du kan välja att chatta med de flesta människor, äldre, högutbildade och flera andra angivna kategorier.

Dessutom kan du också välja att chatta internationellt om det är av intresse för dig. Vad du än väljer kommer du att behöva registrera dig på en sådan sajt, vilket definitivt öppnar nya dörrar för dig. Kanske hjälper dejtingsajten dig att hitta ditt livs stora kärlek!