Friluftsliv.se recension

Sammanfattning

Friluftsliv.se är en dejtingsida som skapats för friluftsälskande människor. Här kan du hitta vänner, eller allra helst en partner. Vi tycker att Friluftsliv.se är en ganska bra dejtingsida. Priset är lågt och det finns inga falska användare heller.

Fördelar
  • SMS-verifiering förhindrar falska profiler
  • Över 20 000 medlemmar!
  • Dejtingsida för friluftsmänniskor
Nackdelar
  • Lite få medlemmar, men detta är faktiskt en del av konceptet

Friluftsliv.se är en webbsida för dig som letar efter friluftsälskande vänner eller partner. Sidan tillhandahålls av Social Garden AS, som är ett norskt företag som grundades 2015.

Social Garden har också skapat ett antal andra dejtingsidor, bland annat skeiv.no, seniordate.no, kristendate.no, nettdating.no och så vidare.

Att kunna kombinera en fritidsaktivitet man älskar med att träffa nya människor är enligt vår mening ett mycket smart koncept. Med den uppsjö av dejtingsidor som finns på nätet idag är det uppfriskande med en sajt som sticker ut lite.

Sajten är skräddarsydd för att de som älskar skog och fjäll ska kunna mötas, även om mötet inte nödvändigtvis behöver vara av romantisk karaktär. De som bara vill hitta en vän att vandra i fjäll med kan också registrera sig på Friluftsliv.se. Men även om konceptet är bra är det inte nödvändigtvis så att den faktiska produkten är bra.

Vi ville därför undersöka om Friluftsliv.se fungerar bra i praktiken. Är det lätt att hitta många andra friluftsälskande människor? Vilken information måste man uppge om sig själv? Hur är själva användargränssnittet? Läs vidare så får du svar på dessa och flera andra frågor.

Utan att avslöja för mycket kan vi dock säga så mycket som att Friluftsliv.se är en seriös dejtingsida, vilket inte är en självklarhet.

Allmänt om Friluftsliv.se

Friluftsliv.se är en nischad dejtingsida. Medan vissa dejtingsidor helt enkelt försöker att göra det möjligt för alla att mötas, är idén bakom Friluftsliv.se att vara en mötesplats för människor som älskar natur och friluftsliv.

Som det nämnts i inledningen så vill Friluftsliv.se också vara en mötesplats där man kan få nya vänner, och inte bara hitta den stora kärleken.

Friluftsliv.se är inte en av de största dejtingaktörerna, men den har likväl ganska många medlemmar. När vi loggade in på Friluftsliv.se dagtid på en lördag fanns det 121 medlemmar online, vilket ger en indikation på storleken på medlemsskaran.

Friluftsliv.se kan användas gratis eller med medlemskap. För dig som älskar fjäll, natur och vandring kan Friluftsliv.se vara värt ett besök. Eller kanske man bara vill testa lite olika dejtingsidor och kanske vill gå ut mer i naturen i framtiden. I så fall är det bara att sätta igång och skapa ett konto på Friluftsliv.se. Vi kommer nu att gå igenom stegen för att skapa ett konto.

Registrering

För att registrera sig som medlem på Friluftsliv.se måste man ange önskat användarnamn, för- och efternamn, kön, mobilnummer, e-postadress och födelsedatum.

Dessutom måste man skapa ett lösenord. Vi rekommenderar att man provar att inkludera en liten bokstav, en stor bokstav, en siffra och ett tecken i lösenordet. I dagens digitaliserade värld måste man vara försiktig för att skydda sig mot saker som identitetsstöld och liknande på nätet.

Det vore väldigt tråkigt om någon skulle lyckas logga in på ditt konto på Frilufts.se eftersom du inte har skapat ett tillräckligt starkt lösenord.

När man väl skapat ett lösenord och fyllt i de övriga uppgifterna, ombeds man att acceptera Friluftsliv.se medlemsavtal samt deras hantering av personlig information (vi kommer att gå närmare in på detta lite senare i recensionen).

När detta steg är avslutat får man en verifieringskod via sms, som måste anges i registreringsformuläret för att kunna gå vidare till nästa steg.

Vi tycker att det är mycket betryggande att Friluftsliv.se använder sig av en verifieringsprocess som denna, eftersom det förhindrar skapandet av falska konton och också att någon skapar ett konto i ditt namn.

Vi har alla hört skräckhistorier där någon ska på dejt och så är det en annan person som dyker upp än den man trodde. Detta är en obehaglig upplevelse, och Friluftsliv.se har gjort sitt bästa för att undvika sådana och andra oönskade situationer.

Skapande av användarprofil

När man har registrerat sig som användare på Friluftsliv.se ombeds man att fylla i sin användarprofil. Det man ska göra här är helt enkelt att fylla i en del information om sig själv så att andra användare kan få en uppfattning om hur du är som person.

Du börjar med en kort beskrivning av dig själv som bland annat inkluderar om du har barn, om du röker/dricker, civilstånd och lite om ditt utseende. Dessutom kan du fylla i vilken utbildning du har och livssyn. Vidare ska du ranka dina intressen för olika saker på en skala från 1 till 5, där 1 är lite intresserad och 5 är mycket intresserad.

Till exempel uppmanas man att fylla i sina intressen för musik, motor/mc och träning. När man gjort det ska man gå över till att ranka olika egenskaper hos sig själv på samma sätt som intressen.

Dessa är egenskaper som spontanitet, självständighet, envishet och blyghet. I sista steget ska man skriva en kort beskrivning av sig själv samt vad man söker efter på Friluftsliv.se. Vi tror att det kan vara en bra idé att fylla i dessa rubriker, en bra beskrivning kan nämligen fånga uppmärksamheten hos en person som kanske passar just dig.

Friluftsliv.se har faktiskt satt ett minimikrav på att beskrivningen av dig själv måste vara minst 50 tecken lång, det tycker vi är bra. Ett sådant minimikrav säkerställer att du faktiskt måste sätta dig ner och fundera lite på vad som är typiskt för just din personlighet, och kan därmed bidra till att göra ett gott intryck på andra användare av denna tjänst.

Profilbild

Det är valfritt om man vill ladda upp en profilbild på Friluftsliv.se. Men vi har sett en hel del statistik som visar att man borde ha en profilbild för att lyckas på dejtingfronten.

Det är naturligt att samma gäller också om man bara är ute efter vänner och inte en partner. De flesta tycker att det är trevligt att ha ett ansikte på de man umgås med, och det känns nog tryggare för de flesta att träffa någon som de vet hur denne ser ut.

Medlemsavtal och hantering av personuppgifter

Det finns ingen bindningstid på Friluftsliv.se, och medlemskapet löper så länge du inte avslutar det. Åldersgränsen för att skapa en profil på Friluftsliv.se är 15 år.

Om det skulle ske några oförutsedda fel eller tekniska problem i samband med användning av Friluftsliv.se, är leverantören inte ekonomiskt ansvarig för detta. Friluftsliv.se är inte heller ansvariga för information eller innehåll som medlemmar på plattformen kan publicera.

Man är också själv ansvarig för den kontakt man väljer att initiera med andra medlemmar på dejtingsajten. Vi har sett att detsamma gäller på många andra dejtingsajter, så Friluftsliv.se skiljer sig inte speciellt mycket i det avseendet.

Det är förbjudet att skapa falska användarprofiler på Friluftsliv.se, och det är inte heller tillåtet att göra reklam för andra tjänster eller produkter inne på sajten. Det är därmed t.ex. inte tillåtet att göra reklam för en väldigt bra ryggsäck eller vandringsbyxor när man är inne på Friluftsliv.se.

En rekommendation från en användare till en annan borde dock antagligen gå bra. Stötande innehåll, t.ex. av sexuell karaktär, är inte tillåtet på Friluftsliv.se. Alla som blir medlemmar på sajten förpliktar sig att uppträda respektfullt mot andra användare. Se medlemsavtalet på Friluftsliv.se för fullständiga villkor.

När det gäller hantering av personuppgifter samlar Friluftsliv.se bland annat in följande information om dig: personuppgifter (detta sker vid registrering), kommunikation med andra användare av tjänsten, delning av bilder och slutligen den profilinformation du uppger.

Friluftsliv.se registrerar också vissa uppgifter automatiskt: när du senast loggade in och översikt över vilka profiler du har besökt. Om du skulle begå en handling som är olaglig enligt lagen, kommer dessutom din IP-adress vara loggad.

Många undrar varför Friluftsliv.se samlar in dessa uppgifter, och svaret är helt enkelt för att kunna administrera sajten. Utan t.ex. användarinformation skulle det vara mycket svårt för andra medlemmar på Friluftsliv.se att veta något om dig.

Det är ganska vanligt att dejtingsajter samlar in sådan information om sina användare, så Friluftsliv.se är inte annorlunda i det avseendet. Friluftsliv.se klargör att uppgifterna man lämnar på sidan inte delas med tredje parter, med ett undantag.

Och det är om underleverantörerna av tjänsten behöver uppgifterna för att kunna erbjuda den funktionalitet som krävs för att driva tjänsten.

Som användare har man full möjlighet att hantera sina personuppgifter. Om man vill ha hjälp med att ta bort vissa personuppgifter måste man ta kontakt med supporten på Friluftsliv.se.

Kontakt

Friluftsliv.se kan nås via e-post eller vanlig post. E-postadressen till Friluftsliv.se är: [email protected]. Adressen är: Friluftsliv.se, c/o Social Garden AS, Skippergata 22, 0154 Oslo. Friluftsliv.se har för närvarande sitt kontor på Oslo House Of Innovation.

Användargränssnitt

Designen på webbplatsen är enkel, med en norsk känsla över sig. Som bakgrund kan man se ett mönster som liknar det man kan hitta på en lusekofta, vilket ger starka associationer till det norska kulturarvet och därmed också höga fjäll, natur och friluftsliv.

Högst upp på sidan ser man en bild av ett lyckligt par som är ute i skogen och grillar marshmallows. Det ser väldigt mysigt ut, och man får verkligen lust att sätta igång med att träffa andra friluftsälskande människor när man ser den här bilden.

Under bilden kan man navigera mellan olika funktioner: Förstasida, Översikt, Användarsökning, Chatt, Forum, Blogg, Nedladdning av mobilapp och Min profil. Under dessa hittar man miniatyrbilder på användare som nyligen har varit inloggade, och nya medlemmar som har registrerat sig på sajten.

Till höger på sidan hittar man statusuppdateringar från Friluftsliv.se som är länkade till Facebook. Ett exempel på en sådan uppdatering kan t.ex. vara att Friluftsliv.se har haft en tävling igång, och kommer att annonsera vinnaren.

Friluftsliv.se i mobilen

Som många andra dejtingsajter så har även Friluftsliv.se skapat en egen mobilapp. Denna är gratis och kan laddas ner till både iPhone och Androidtelefoner.

Möjligheten att använda Friluftsliv.se i mobilen är mycket smart, eftersom smarttelefonen för många mer eller mindre har tagit över som huvudverktyget för att surfa på nätet. Du kan hitta appen genom att söka på “Friluftsliv.se” i App Store (för iPhone) eller inne på Google Play (för Androidtelefoner).

Appen är mycket professionellt utformad och är enligt vår mening ännu bättre än webbsidan. Här får man full tillgång till funktioner som chatt, bildgranskning, hantering av användarprofil osv. Vi rekommenderar alla som vill prova på Friluftsliv.se att ladda ner appen.

Betalmedlemskap

Som betalande medlem får man tillgång till en mängd olika funktioner på Friluftsliv.se. Bland annat kan man skicka meddelanden till alla medlemmar på sajten (obegränsat antal), man kan chatta med alla i gemensamma rummet, se vem som har besökt ens profil plus många andra funktioner (se Friluftsliv.se för alla funktioner).

Friluftsliv.se erbjuder 3 olika medlemskap. Det första medlemskapet kostar 49 kronor per månad och kan betalas med kreditkort, t.ex. Visa eller Mastercard. Detta abonnemang har ingen bindningstid.

Det andra abonnemanget kan köpas via SMS-betalning och kostar antingen 99 kr eller 199 kr per månad (beroende på om man väljer 1 eller 3 månaders abonnemang). Det tredje abonnemanget är ett helårsabonnemang (12 månader) och betalas via banköverföring/giro.

Detta abonnemang kostar 499 kr i månaden. Om man väljer det senare abonnemanget måste man också skicka ett e-postmeddelande till [email protected] med namn, användarnamn och det datum då man gjorde betalningen.

Friluftsliv.se jämfört med konkurrenter

Friluftsliv.se har faktiskt uppnått något riktigt bra. Ett nischkoncept som har utvecklats i Norge och det är också något som får sajten att sticka ut. Det vi menar med detta är att det faktiskt finns lite liv på den här dejtingsidan.

Det finns otroligt många dejtingsidor i Sverige som verkar ganska öde. Detta gäller till exempel för Be2, Badoo, Academic Singles och liknande. Dessa är internationella sajter som verkar leva bara på sitt rykte i Sverige.

Fördelen med Friluftsliv.se är att det är en nordisk tjänst, och som sådan måste tjänsten också leverera i Norden för att gå runt ekonomiskt. Det är något som präglar sajten och vi rekommenderar verkligen Friluftsliv.se till dig som vill hitta en friluftsälskande svensk partner.

Friluftsliv.se är en nischsajt och tjänsten är därför inte den största. Men det finns hyfsat många medlemmar på sajten och antalet växer. Det kan visserligen alltid vara ett alternativ att testa andra bra allmänna dejtingsidor som Match, ElitSinglar, Mötesplatsen och liknande. Det är ju trots allt möjligt att hitta människor som gillar att vandra där också!

Likväl rekommenderar vi att man börjar med Friluftsliv.se, eftersom detta verkligen är en tjänst som håller hög kvalitet jämfört med många av konkurrenterna.

Sammanfattning

Friluftsliv.se är en lite annorlunda dejtingsida eftersom fokus ligger både på friluftsliv och att träffa nya människor, detta gillar vi. Det är enkelt att registrera sig och registreringsprocessen inkluderar SMS-verifiering som förhindrar skapandet av falska användarprofiler, som bland annat Be2 anklagas för.

Användargränssnittet för PC är enkelt och det är enkelt att navigera bland de olika funktionerna. När det gäller användargränssnittet för mobilappen (gratis mobilapp) upplevde vi det som ännu bättre än PC-versionen. När man skapar en användarprofil fyller man i en del information om sig själv, som andra användare kan använda för att se hur du är som person.

Detta är en funktion som vi tycker det är viktigt att dejtingsajter erbjuder, så Friluftsliv.se får pluspoäng här. Prismässigt är Friluftsliv.se mycket prisvärd. För endast 49 kr i månaden får man tillgång till alla funktioner på sajten, något som definitivt ligger i den lägre prisklassen när det gäller dejtingsajter. För dig som älskar att vandra och träffa nya människor kan vi varmt rekommendera Friluftsliv.se!