Hitta kärleken med nätdejting

Nätdejting har blivit extremt populärt de senaste åren. Det är bara för något decennium sedan som normer för exakt hur man möter den rätta förändrades i och med nätdejting, och synen hos de flesta omvandlades. Det som tidigare var tabu är nu ett koncept som majoriteten av svenskar accepterar och deltar i.

De bedste datingsider
Match
Match
Singles50
Singles50
AcademicSingles
AcademicSingles
C-date
C-date

I den här artikeln hjälper vi dig först och främst att komma igång med nätdejting. Vi rekommenderar dig de bästa dejtingsajterna online innan vi förklarar varför du ska börja med nätdejting. Vi kommer också att diskutera hur man undviker vissa fällor inom nätdejting. Läs vidare för att få den bästa upplevelsen under ditt äventyr!

Så här kommer du igång med nätdejting

Oavsett vilken dejtingsajt du väljer att använda är det viktigt att du följer vissa riktlinjer för hur du ska dejta på nätet. Om du ska lyckas med en nätdejt måste du bland annat se till att dina bilder och inte minst din profilbeskrivning har en hög standard.

Det viktigaste med dina foton är att de är tydliga och visar dig från din bästa sida. Se till att ta hand om dig själv och inte minst hitta dina bästa kläder för fotot. Ett bra tips kan vara att ha en direkt bild av ditt ansikte som en profilbild, där du ler brett, medan du kompletterar ditt album med foton där du upplever saker.

Dessutom måste du också fylla i din profil. Att fyll den är ett absolut minimum, du bör också helst ha en intressant och gripande text. Kanske kan det vara en bra idé att titta på andra bra profiler för inspiration, eller till och med be en vän om hjälp med att skriva profilbeskrivningen.

De bästa dejtingsajterna på nätet

I Sverige finns det otroligt många dejtingsajter. Vi har gått igenom ett brett utbud av bra sajter som passar olika syften. På så sätt kan du hitta en tjänst som passar din målgrupp, så att du kan välja mellan de behov du faktiskt har.


Elitsinglar är en av de bästa dejtingtjänsterna. Med totalt över 30 miljoner medlemmar över hela världen, inklusive drygt 120 000 i Sverige, är detta även en av de allra största dejtingtjänsterna. Huvudfokus här är på individer som har en hög utbildning och ofta är över 28 år.

Om du flörtar online kommer Elitsinglar snabbt att ge dig kontaktförslag. Du går igenom en registrering och sedan ett personlighetstest på cirka 30 minuter. Algoritmen kommer sedan att behandla resultaten av testet och ge dig förslag på profiler att kontakta.

Om du hittar en intressant person här som du vill se hur kemi fungerar med måste du först uppgradera till ett Premium-medlemskap. Den här prisvärda uppgraderingen gör att du kan skicka så många meddelanden du vill till exakt vem du vill.


Match.com är en annan internationell dejtingsajt med totalt över 20 miljoner medlemmar över hela världen. Bara i Sverige finns det över 300 000 medlemmar vilket gör Match till ett av de bästa alternativen för att flirta online. Här finns helt enkelt chansen att möta den rätta.

Tjänsten kännetecknas av en mycket allmän dejtingsajt och passar de flesta. Personlighetstestet du tar här kommer att ta hand om att hitta rätt matchningar för dig, genom Matchs avancerade algoritmer. Algoritmen har gjorts perfekt genom åren.

Du kan välja mellan att följa algoritmens råd eller söka igenom medlemmar på egen hand. Men om du vill kontakta andra medlemmar måste du investera i ett uppgraderat medlemskap – det är dock en investering du knappast kommer att ångra!


Singles50 är en online-dejtingsajt som är bäst för människor runt 50 och äldre. Detta är dejtingtjänstens nisch och drygt 60 000 Singles50-medlemmar är i just denna åldersgrupp.

Det är värt att notera att Singles50 inom dejting verkar vara en av de seriösaste tjänsterna. Bland annat visar deras grundliga personlighetstest, som tar dig cirka 15 minuter att genomföra efter registreringen, att dejtingsidan verkligen tar dina chanser att träffa den rätta på allvar.

Allt fram till denna punkt är gratis och du kan till och med skicka ett gratis meddelande till de du gillar på sidan. Om du å andra sidan vill se svaren från användare du skickar meddelanden till, måste du uppgradera till ett Premium-medlemskap. Men det är utan tvekan värt det om du är över 50 och söker en partner.


Academic Singles är förutom EliteSingles en tjänst riktad till personer med högre utbildning. Ändå måste Academic Singles sägas vara något mer generella i sin form, och därför påminner det något om Match. Oavsett finns här totalt 100 000 aktiva medlemmar redo att träffa just dig.

Liksom de flesta online-dejtingtjänster erbjuder Academic Singles ett personlighetstest efter registrering. Detta test är helt gratis, tar cirka 15 minuter och är basen för de kontaktförslag du senare kommer att få på webbplatsen.

Om du vill kontakta dessa personer, som annars är skräddarsydda val för dig, uppgraderar du enkelt ditt medlemskap. Detta är något du mest troligt kommer att göra, ofta bara av nyfikenhet att höra från de många bra matchningar du nu har!


Tinder är utan tvekan den mest populära dejtingappen i Sverige, särskilt bland ungdomar. Letar du efter ett lättanvänt alternativ är Tinder perfekt för dig. Tjänsten kan ibland vara lite ytlig, men i gengäld är den användarvänlig och lättillgänglig på mobilen.

Appen har inga personlighetstest. Istället hittar du alternativa dejter i närområdet baserat på din GPS-position. Inuti appen kan du svajpa höger eller vänster beroende på om du gillar personen eller inte. Dejtingappen är mycket bra, men det kan vara svårt att matcha med andra.

Om du vill få ut mesta möjliga av Tinder lönar det sig att uppgradera appen genom att köpa några extrafunktioner. Appen är emellertid värd ett försök för onlinedejting först och främst eftersom den är gratis och inte minst har ett stort antal följare med många unga medlemmar här i landet.


Många äktenskap är olyckliga och många söker en affär genom nätdejting. Victoria Milan är här det perfekta alternativet när det gäller dejting för gifta eftersom de är en diskret tjänst med stora möjligheter att hålla en potentiell relation med en annan person gömd för din make eller maka.

Det som ingår i denna tjänst är bland annat funktioner som säkerställer din anonymitet till en viss grad. Du kan bland annat använda verktyg på sidan för att oskärpa dina bilder för andra användare. Victoria Milan ger dig också hjälpartiklar relaterade till att hålla en affär dold för din make eller maka.

Genom ett test baserat på att hitta både din personlighet och dina sexuella preferenser matchar Victoria Milan dig med lämpliga kandidater. Du måste sedan uppgradera ditt medlemskap för att kontakta dessa människor, vilket dock definitivt är värt det!


C-Date är en annan webbplats för nätdejting som är känd för att vara ett bra alternativ för gifta personer som vill dejta. Det finns emellertid inte ett särskilt fokus på det, utan snarare på så kallad Casual Dating, något deras namn står för.

Tjänsten går rakt på och frågar sina användare om deras sexuella preferenser för att hitta andra användare som de potentiellt kan matcha med. Även om bilderna på dina kontaktförslag bara kan ses efter förfrågningar har du då tillgång till matchningar som passar dig för just den dejting du vill ha.

C-Date:s kompletta produkt är gratis för kvinnor, men om du är en man måste du uppgradera ditt medlemskap. Detta är dock positivt, eftersom det hjälper till att ge C-Date en av de bästa könsbalanserna inom onlinedejting. För dig som är man är utan tvekan ett Premium-medlemskap värt det.

Varför börja med nätdejting?

Det traditionella sättet att träffa andra på är på väg att försvinna helt. De flesta människor upplever hektiska arbetsdagar, och inte många tror att deras kärlek nödvändigtvis är rätt framför dem, eller ens i samma stad!

Detta är exakt varför nätdejting blivit så populärt under åren, och i dag när alla är online och de flesta singlar söker sig till onlinedejting för sin nästa relation, stärks dina chanser att hitta rätt. När allt kommer omkring har du ett mycket bredare register över alternativa dejter, så att du snabbt kan möta den rätta.

Det är inte längre fallet att bara de mest desperata testar nätdejting. Nuförtiden är alla typer av människor involverade i onlinedejting, så du hittar yngre, äldre, heteroseksuella, homosexuella, attraktiva, gifta, reseentusiaster och många fler typer av människor inom specifika målgrupper.

Att försöka hitta kärleken på nätet är inte längre tabu, och om du startar denna process är chansen stor att du hittar en lämplig person med exakt samma inställning som du. Låt inte rädslan för att dejta på nätet stoppa dig, för din livspartner kan gå i exakt samma tankar just nu!

Fällor att undvika inom nätdejting

Även om du borde njuta av nätdejting finns det några fällor att se upp för när du flörtar online. Det får snabbt att bli bortdragen, och även om du inte borde vara skeptisk då det förstör lite av upplevelsen är det tillåtet att visa sunt förnuft i att träffa andra människor online.

Se till exempel till att personerna du pratar med är äkta, till exempel genom en Google-sökning på deras namn. Det är också viktigt att du aldrig lämnar ut personlig information eller betalningsuppgifter, eftersom det kan finnas bedragare som pratar med dig. Sist men inte minst bör du fastställa en regel om att träffas offentligt vid det första mötet.

Även om det finns några fällor när du går ut på nätet, är det som sagt tillräckligt att använda sunt förnuft. De flesta har en bra upplevelse och du bör inte trippa på tårna hela tiden. Så länge du lägger åtminstone en liten “vägg” mot saker som är för bra för att vara sanna kommer du säkert att ha kul med nätdejting!

Summering

Utmaningen att hitta kärleken är ingen enkel uppgift. Ändå har nätdejting kommit in som ett seriöst och bra alternativ. Där detta tidigare var något som var tabu och helt enkelt något folk fruktade att delta i är det i dag kanske den mest populära och bästa kanalen för att möta ditt livs kärlek.

Exempelvis öppnar nätdejting upp möjligheten att se ut kandidater genom personlighetstester och algoritmer, men det öppnar också ett enormt geografiskt intervall, så att du kan träffa svenskar över hela landet. Med en mängd olika dejtingsidor tillgängliga har du som flörtar online mycket att se fram emot!

Det är verkligen värt att investera i online-dejting. Speciellt viktigt är att du lägger ner mycket tid på både bilder och text i din profil. När allt kommer omrking är det här som andra användare får det första intrycket av dig som person. Ett bra tips är också att använda sunt förnuft så att du inte luras.