De bästa dejtingapparna i Sverige

Det finns många dejtingappar i Sverige vilket kan göra det svårt att veta vilken man ska välja. I den här artikeln kommer vi att gå igenom olika dejtingappar som vi rekommenderar till våra användare. Tack vare artikeln behöver du inte testa många olika appar innan du hittar en som passar dig. Vi rekommenderar dock fortfarande att du testar flera från listan listan innan du väljer en specifik att satsa på.

Det är svårt att peka ut en dejtingapp som är klart bäst. Anledningen till detta är att vi alla har olika preferenser. För det första varierar det vad folk letar efter, vilken åldersgrupp de söker eller vilken typ av människor de är intresserade av. Det är inte så att det finns en dejtingapp som passar alla och som alla kommer att gilla bäst.

På grund av detta kommer vi att gå igenom lite olika dejtingappar baserat på vilken typ av användare de riktar sig till. Vi kommer att presentera allmänna dejtingappar, dejtingsappar för högutbildade, dejtingsappar för dig som söker ett seriöst förhållande, dejtingsappar för så kallad casual dating, dejtingsappar för äldre, med mera. Hur som helst är vi väldigt säkra på att du på den här listan hittar en app som passar dig.

Vi kommer nu att titta närmare på de olika dejtingapparna vi rekommenderar. Senare kommer vi att skriva några allmänna råd om att dejta via dejtingappar, hur man går vidare, och så vidare.


Elitsinglar är en perfekt dejtingapp för dig som är trött på hopplöst dejtande. Detta är en hemsida som sätter hög utbildning och framgångsrika människor i centrum. Tjänsten har för närvarande över 30 miljoner medlemmar över hela världen, varav 120 000 är aktiva i Sverige. Det finns många andra medlemmar att kontakta här, både nationellt och internationellt.

Hemsidan är alltså fokuserad på högutbildade akademiker, men det är också en tjänst som värderar seriös dejtande framför så kallad casual dating. Om detta låter intressant för dig kan du i deras app gå igenom en snabb registreringsprocess innan du fullbordar deras omfattande personlighetstest.

Elitsinglars personlighetstest tar 30 minuter vilket är bland det längsta på marknaden. Ändå är den här tiden värd det, eftersom testet ökar dina chanser att matcha med bästa möjliga personer på sajten. Elitsinglar-algoritmen kommer nämligen att ge dig olika kontaktförslag när du har slutfört testet.

Via kontaktförslagen kommer du att ha möjlighet att chatta med andra medlemmar om du uppgraderar ditt medlemskap. Med den stora databasen med användare som Elitsinglar har är detta utan tvekan en investering som kommer att vara värt det!


Med fler än 300 000 medlemmar i Sverige är Match utan tvekan en av de mest kända dejtingapparna i Sverige. Tjänsten har dessutom fler än 20 miljoner aktiva medlemmar över hela världen, vilket ger dig ett ganska brett urval av individer som du kan matcha med i denna app.

Så snart du har slutfört registreringen på Match.com skickas du direkt till deras personlighetstest. Eftersom deras tjänst har haft miljoner användare för dig märks det verkligen att personlighetstestet, som tar cirka 20 minuter, är förfinat.

Dina svar är också mycket viktiga här, i och med att dessa är kopplade till en algoritm. Om du besvarar frågorna i testet väl och ärligt, indikerar vetenskapen bakom Matchs många tidigare framgångshistorier att du får kontaktförslag som är mycket fördelaktiga för dig.

Om du vill nå en av dessa medlemmar via chatten kräver Match att du uppgraderar ditt medlemskap. Denna prisvärda app är å andra sidan definitivt värd att investera i, och de flesta väljer att göra detta efter gratis nedladdning, registrering och personlighetstestet.


När de flesta hör uttrycket “bästa dejtingapparna i Sverige” tänker de snabbt på alternativ som Tinder. Även om detta utan tvekan är en bra dejtingapp har den stött på vissa problem under åren. Det har bland annat blivit något ytligt, och vissa användare söker bara efter följare för att de ska kunna tjäna pengar på Instagram eller andra liknande sociale medieplattformar.

Ändå är tjänsten fortfarande mestadels gratis, även om det naturligtvis är värt att uppgradera till ett betalt medlemskap eller att betala för vissa funktioner. Du kan dock svajpa fram och tillbaka samt matcha med ett nästan oändligt antal individer.

Tinder är kanske mest känt för svajpningsfunktionen. Den är på många sätt användarvänlig och ett enkelt sätt att hitta människor på, men också ganska ytlig i längden. Detsamma kan sägas om användarnas profiler, som ofta är mycket korta och utan djup.

Det bör dock påpekas att Tinder är en mycket bra dejtingapp. Du kan få mycket ut av den kostnadsfria versionen som erbjuds, och inte minst har appen ett stort antal användare som du kan få kontakt med.


Singles50 syftar till att hjälpa de i 50-årsåldern att hitta kärlek. I deras dejtingapp kan du träffa så många som 60 000 aktiva medlemmar i denna åldersgrupp. Majoriteten av medlemmarna är alltså runt denna ålder, men det finns även användare över och under åldersgruppen.

Den största fördelen med Singles50 är onekligen att det här är en mycket seriös dejtingapp. Omedelbart efter registreringen betonas detta genom att du skickas till ett personlighetstest som tar dig cirka 15 minuter att genomföra. Här försöker Singles50 få en bra överblick över dig som person, så att du bäst kan matchas med deras nuvarande medlemmar.

När personlighetstestet är avslutat och inte minst behandlat av algoritmen, kommer du att få dina kontaktförslag från Singles50. Det är då möjligt att skicka ett gratis meddelande till vart och ett av dina kontaktförslag via dejtingappen. Om du å andra sidan vill se svaret måste du uppgradera ditt medlemskap.

Singles50 är definitivt en dejtingapp som är värd att investera i, och den är lätt att använda för de omkring 50. Appen har verkligen potential att matcha dig rätt och den kan rekommenderas till dig om du vill ha en dejtingapp som riktar sig till just denna m å lgrupp. 


Academic Singles är en dejtingapp, kanske inte så överraskande med tanke på dess namn, riktad till enskilda akademiker. Om du använder denna dejtingapp är det därför stor chans att du kommer att träffa en person med högre utbildning, men alla andra egenskaper är ofta vitt skilda bland medlemmarna.

Totalt finns det cirka 100 000 aktiva medlemmar du kan träffa på Academic Singles. Detta är inte mest i branschen, men eftersom ett överväldigande antal användare är inom en specifik målgrupp, nämligen högutbildade, är detta antal medlemmar mycket starkt.

Om du vill komma i kontakt med medlemmar genom denna dejtingapp bör du först och främst genomgå registreringen och personlighetstestet. Testet tar cirka 15 minuter att slutföra, och det är resultaten av detta test som ger dig dina kontaktförslag på Academic Singles.

Kontaktförslagen är nästan garanterat intressanta, eftersom Academic Singles algoritm ger dig dessa. För att få möjlighet att kontakta dessa medlemmar kan du enkelt uppgradera ditt medlemskap så att du får obegränsade meddelanden att skicka!


Liksom Tinder tycker många att en dejtingapp som Happn borde rankas högst, men denna app kämpar med många av de utmaningar som även Tinder har. Dessutom är Happns matchningssystem ganska unikt, men inte alltid lätt att få matchningar genom.

Själva idén med Happn är att man presenteras för människorna som man har passerat under dagen. Det är ofta människor du aldrig har lagt märke till, men det kan också vara någon du haft ett gott öga för men inte vågat prata med.

Appen berättar hur många gånger ni har träffats eller gått förbi varandra, och sedan kan du klicka på personens profil för att se foton och läsa mer om dem. Även om appens idé är unik och själva appen är bra kommer du inte att ha möjlighet att matcha baserat på personlighet genom Happn.

Nästan en halv miljon svenskar använder Happn aktivt, så det är en mycket bra möjlighet att faktiskt träffa intressanta människor på i vardagen. När allt kommer omkring, om du har ett gott öga för någon du träffat på stan men inte vågat prata med, är Happn ett trevligt alternativ att ha!


Det finns ett antal dejtingsajter som riktar sig till vissa målgrupper och Victoria Milan har vänt sig till dejting för gifta. Det vill säga att dejtingappen är till för de som vill ha en affär. Appen innehåller både gifta och ogifta människor, så man kan ha en affär med en annan gift eller en person som är singel om så önskas.

Men det är inte bara medlemmarna som antyder att Victoria Milan är en app för affärer. Hela dejtingsappen centrerar kring detta, eftersom profilbilder kan vara suddiga, du kan dölja album, och inte minst att Victoria Milan ger dig en mängd olika artiklar som hjälper och guider dig för att hålla affären hemlig.

Victoria Milan ger dig efter registrering vad som är en blandning av ett personlighetstest och ett test för att identifiera dina sexuella preferenser. Baserat på detta test kommer Victoria Milan genom sina algoritmer att ge dig de mest lämpliga kontaktförslagen bland deras nuvarande medlemmar.

Om du uppgraderar ditt medlemskap hos Victoria Milan kan du kontakta dessa profiler på ett diskret och enkelt sätt. Om du vill inleda en affär finns det verkligen ingen annan dejtingapp som kan jämföras med Victoria Milan!


C-Date är en annan tjänst relaterad till spännande äventyr. Även om appen inte specifikt riktar sig till affärer är detta en möjlighet även här. C-Dates huvudfokus är dock på vanlig dejting. När allt kommer omkring står C i deras namn för Casual, som på svenska bäst översätts till pliktlöst dejtande.

Dejtingappen är ganska unik eftersom den inte låter dig se andra användares foton utan deras godkännande. Detta, å andra sidan, håller spänningen med den icke-förpliktande dejtingen på en hög nivå. Det är dock inte så att du är helt blind i valet bland andra användare eftersom C-Date tar dig igenom ett test för sexuella preferenser efter registrering.

Efter detta test kommer C-Dates algoritmer att länka dig till de människor som de tror bäst passar dina sexuella preferenser. Då är det upp till dig att välja och vraka mellan kontaktförslagen innan du börjar skicka meddelanden.

Innan du skickar meddelanden och ser andra användares bilder kan du dock behöva uppgradera ditt medlemskap. För kvinnor är detta helt gratis, medan det för män kostar en mindre avgift per månad. Detta säkerställer att könsbalansen på C-Date är bland de bästa i branschen!


Liksom Singles50 är 50PlusMatch en dejtingapp för dig som är lite äldre. Som nämnts kan det vara utmanande för de över 50 att använda allmänna dejtingsajter eftersom de allra flesta av dessa dejtingsajter riktar sig till unga. Då måste du leta mer innan du hittar människor i din åldersgrupp.

Därför är det en enorm fördel att kunna använda dejtingappar som 50PlusMatch och liknande, eftersom du då bara träffar människor i din egen ålder. Enligt vår mening är 50PlusMatch en relativt bra dejtingsida för äldre. I förhållande till antalet användare är siffran inte störst, men det är också relaterat till det faktum att det är en nischad dejtingsajt. Vi kämpade för att hitta det exakta medlemsantalet, men enligt vår uppfattning finns det ändå en hel del medlemmar här.

50PlusMatch-appen är också mycket användarvänlig och funktionell, och du behöver inte vara teknikexpert för att använda den på din telefon eller besöka sajten på din bärbara dator. Vad gäller priset är några av 50PlusMatch-funktionerna gratis medan du måste betala för andra. Sammantaget tycker vi 50PlusMatch är relativt bra. Om du vill testa dem kan vi rekommendera att du även testar till exempel Singles50 eller till och med Seniordate, för att jämföra dem eller för att utöka dina odds för att träffa någon, eftersom det vanligtvis finns färre användare på dessa seniordating-sajter än på andra dejtingsajter.


Mötesplatsen är en helt svensk dejtingapp med ett stort antal användare. Fördelen med Mötesplatsen är att de är specialiserade på just Sverige. Det betyder att det finns många användare i Sverige och att kundtjänsten och liknande är på svenska. Generellt sett tycktes nästan allt vara väl anpassat till Sverige.

I förhållande till antalet användare är Mötesplatsen en av de tjänster på vår sajt som har flest medlemmar. Detta är naturligtvis en stor fördel, eftersom det kommer att öka din förmåga att träffa folk som passar in på det du söker. Vi tycker också att det verkade relativt enkelt att komma i kontakt med andra människor, och det verkade inte finnas några falska profiler eller liknande som vissa andra dejtingsajter anklagas för att ha.

Vi är också nöjda med appen som Mötesplatsen har till iPhone, Android och andra operativsystem. De är enkla och intuitiva att använda, och det hackar inte. Att chatta via appen är också lätt.

Sammantaget rekommenderar vi definitivt Mötesplatsen om du letar efter en allmän dejtingsajt med många användare, och med funktionella appar.

Hur lyckas jag bäst med dejtingappar?

Det finns många teorier om hur man bäst lyckas med dejtingappar. Många råd är mycket dåliga, till exempel att det handlar om att hitta den bästa öppningsrepliken eller liknande. Att skriva bra hjälper dock inte om du har dåliga bilder.

Viktigast av allt på datingappar är nämligen att ha bra bilder. Det här är verkligen det enda som många först kommer att utvärdera dig baserat på. Om du har dåliga bilder har du inte en chans. Därför är det mycket viktigt att fokusera på detta.

Så vilka bilder är bäst? Det är viktigt att försöka ha så naturliga bilder som möjligt. Undvik selfies i badrummet eller liknande. Bilderna ska se ut som om de togs i naturliga miljöer, vare sig det var på ett kafé, på gatan, på en fest, på promenad eller liknande.

Det är inte världens undergång om andra personer inkluderas i några av bilderna, men i allmänhet bör du bara ha flest bilder av dig själv. Undvik bilder med ditt ex. Det är också viktigt att du är välvårdad och utstrålar god energi på bilderna.

Förutom att ha bra bilder måste du också kunna kommunicera på ett bra sätt. Det finns inte mycket att säga om detta egentligen, bara att det handlar om att vara så normal som möjligt och samtidigt undvika att konversationen blir väldigt tråkig. Bara frågor om arbete, skola eller liknande är inte särskilt spännande.

Kom ihåg att det är oerhört viktigt när du dejtar via dejtingappar hur själva mötet är. Därför är det klokt att arbeta på kommunikationen även på andra sätt bortom bara din dejtingprofil.

Kostar dejtingappar något?

Vi får ofta frågor om vad dejtingappar kostar, eller om de är gratis. Tyvärr finns detta inte ett tydligt svar. Nästan alla dejtingappar har både en gratis version och betalda versioner. Naturligtvis måste de ha något sätt att få in pengar på, och självklart försöker de få in dem via sina medlemmar.

Tyvärr för de som inte vill betala pengar kommer de betalande användare ofta att få stora fördelar jämfört med de som endast använder gratisfunktionerna. Detta kan till exempel vara att de visas flera gånger för de andra personerna på dejtingappen, placeras högre på listorna och liknande. Dessutom finns det flera andra fördelar beroende på vilken app du använder.

Ofta rekommenderar vi att du använder de betalda versionerna, eftersom det här är ett ganska viktigt ämne. Är det så farligt att spendera 200 kr. per månad om det ökar chansen att hitta en partner att dela livet med? Det är såklart möjligt att lyckas med dejtingappar även utan att betala. Sammantaget måste du nästan bara känna dig för medan du håller på, om du tycker det är värt att lägga pengar på eller inte

Flexibilitet med dejtingappar

Med arbete, utbildning och fritidsaktiviteter som tar upp större delen av dagen har inte alla tid eller energi att initiera dejtande och relationer på traditionellt sätt. Därför erbjuder dejtingappar en enorm flexibilitet, så att du potentiellt kan hitta rätt person på nolltid utan mycket ansträngning.

I dag finns det dejtingappar som riktar sig till mycket specifika målgrupper, bland annat yngre, äldre, heteroseksuella, homosexuella, gifta och människor som letar efter pliktlöst dejtande, bland annat. Dessutom har de flesta tjänster i dag personlighetstester och algoritmer som kopplar dig till de individer du troligtvis har en god kemi med.

Dejtingappar har helt enkelt en enorm flexibilitet och potentialen att ge oss några av de saker vi vill ha mest här i livet – nämligen en livspartner – på mycket kort tid, och inte minst genom en ganska innovativ kanal.

Summering

Unga människor i dag dejtar var de än befinner sig. Man behöver inte längre ty sig till det traditionella sättet eftersom man ju bara kan plocka upp telefonen och gå direkt in i en dejtingapp. Appar som Tinder och Happn har satt eld på branschen, men alternativ som Elitsinglar och Match måste ända sägas håller en bättre kvalitet.

Hur som helst är flexibiliteten bakom dessa dejtingappar ständigt uppenbara som den största fördelen. Denna flexibilitet gör att du kan hitta den rätta utan att ens möta personen och sprida ut jakten över ett mycket bredare geografiskt område. Om du letar efter den rätta bör du testa en av de bästa dejtaingapparna i Sverige i dag!

De bästa dejtingsajterna
ElitSinglar
Match
Singles50
AcademicSingles

Om reklam på webbplatsen

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Annonsering

Bästadejtingsajter.se är en webbportal som jämför och recenserar olika dejtingsajter.

Som med alla andra företaganden är det nödvändigt att täcka kostnaderna för att driva sajten, samt att gå med vinst. Därför får vi en hänvisningshonorar när vi hänvisar personer från vår sajt till en dejtingsajt, om personen registrerar sig och/eller köper en prenumeration.