Gratis dejtingsajter

Dejtingsajter växer i popularitet med varje år som går, vilket har resulterat i att ett antal olika aktörer har dykt upp i bransch. Naturligtvis finns det dejtingsajter som de flesta människor – även de som inte dejtar på nätet – har hört talas om, men det finns också helt nya sidor och tjänster. För att göra valet lättare för dig har vi skapat en översikt över gratis dejtingsajter.

De bedste datingsider
Match
Match
Singles50
Singles50
AcademicSingles
AcademicSingles
C-date
C-date

Det är utan tvekan en stor fördel med gratis dejtingsidor, eftersom du inte behöver spendera pengar förrän du vet att sajten menar allvar. Förr eller senare är det dock förmodligen bäst att investera några kronor för att få de funktioner som hjälper dig att hitta rätt person att dela vardagen med. Dessa funktioner, såväl som mobiloptimering, nya algoritmer och mycket mer har tagit enorma kliv framåt inom nätdejting under de senaste åren.

För att ge dig den bästa överblicken över de gratis dejtingsajter som finns kommer vi att gå igenom en sida i taget och diskutera de viktigaste fördelarna och nackdelarna med respektive sajt. Detta gör att du själv lätt kan bedöma vilka gratis dejtingsajter som är lämpliga för just dig. Verkligheten är den att det finns så många specialiserade dejtingsidor att det definitivt finns minst en som passar dig perfekt.

Observera att vi har samlat information relaterad till antalet medlemmar, könsfördelning och annan statistik direkt från dejtingsidorna. Därför kan vi inte garantera de exakta siffrorna, eftersom vissa sidor kan krydda dessa något. Vi tror fortfarande att siffrorna är tillräckligt nära verkligheten för att detta inte ska påverka din bedömning av dem.


ElitSinglar är mer eller mindre samma koncept som Academic Singles. Här främjas dejting mellan personer med högre utbildning. Ändå har ElitSinglar betydligt färre medlemmar med cirka 150 000 är aktiva i Sverige. Många av dessa är också aktiva på Academic Singles, och det kan vara en bra idé att testa båda sajterna för att öka dina chanser.

När det gäller könsfördelning är den något mer balanserad hos ElitSinglar. 52% är män och 48% kvinnor. Denna jämna könsfördelning är helt klart en stor fördel. Observera att majoriteten av ElitSinglars medlemmar är 28 år och uppåt, vilket återspeglar det faktum att de trots allt har en högre utbildning.

Som de flesta gratis dejtingsajter kan du registrera dig hos ElitSinglar, gå igenom personlighetstestet och inte minst se vem du matchar med. Liksom Academic Singles och många andra gratis dejtingsajter lönar det sig att välja ett betalt abonnemang. Detta ger dig tillgång till många fler funktioner.


Det råder ingen tvekan om att Match.com är en av de största dejtingsajterna i Sverige. De har också varit med sedan 2002 och i Sverige har de nu drygt 300 000 aktiva medlemmar. Av dessa är 45% kvinnor medan 55% är män. På grund av det stora antalet medlemmar är det inte så farligt att det finns något fler män än kvinnor på denna sajt.

Match.com kommer med en mängd olika funktioner, men också flera bra förmåner offline. De ordnar bland annat sina egna singelkvällar som äger rum utanför den faktiska dejtingsajten. På detta sätt kan du mingla med andra singlar som söker ett förhållande, om du hellre vill ha en personlig upplevelse i en fysisk miljö.

Även om man gratis kan registrera sig, utveckla profilen, ta personlighetstestet och inte minst söka efter andra medlemmar, så lönar det sig fortfarande att välja en betald prenumeration. Det är genom de betalda prenumerationerna som man bland annat kan få åtkomst till ovannämnda singelkvällar samt skicka meddelanden till andra användare på sajten.


Singles50 riktar sig till dig över 50 år. En vanlig nackdel med nätdejting är annars att de flesta som dejtar på nätet är långt under 50 år gamla. Även om de största datingsidorna har användare över 50 år är de relativt få, och därför kan det vara svårt att hitta personer i ens egen ålder. Men hos Singles50 finns det hela 60 000 av dem, så du behöver inte leta alls.

Dessutom passar dejtingsidan bra för en lite äldre målgrupp när det gäller funktioner och navigering. Här är det lätt att hitta exakt de funktioner du söker. Och det bästa är som sagt att du inte behöver gå igenom ett stort antal irrelevanta, unga medlemsprofiler, och att du istället kan hoppa rakt till de som är över 50.

Registrering, personlighetstestet och en mängd andra funktioner är helt gratis. Om du däremot vill skicka meddelanden eller ta del av de allra bästa funktionerna som Singles50 har att erbjuda, då måste du uppgradera till en betald prenumeration. Singles50 hardock ett rimligt och bra pris på sin tjänst.


Academic Singles är en dejtingsajt som riktar sig till välutbildade människor i alla åldrar. Det finns fortfarande flest äldre bland de över 200 000 svenska medlemmarna, men med äldre menar vi jämfört med andra genomsnittliga dejtingsajter, som ofta lockar till sig ett stort antal personer mellan 18 och 30 år.

Könsfördelningen är fördelaktig för män i den mån att det är 55% kvinnor och 45% män. Detta är ganska ovanligt för dejtingsidor. Ändå är könsbalansen så bra att kvinnor naturligtvis också med fördel kan anmäla sig. Registrering är enkel och snabb, och du får ett helt gratis personlighetstest här. Testet använder sedan sajtens algoritm för att matcha dig med andra medlemmar.

Academic Singles är en bra datingsida, men det bör betonas att det lönar sig att betala för att verkligen få ut något av den. Liksom de flesta gratis datingsidor är denna hemsida begränsad till registrering, personlighetstestet och möjligheten att se vem man bäst matchar med. Om du vill ha möjligheten att chatta med dessa människor måste du betala för en prenumeration.


C-date är mycket mer känt bland svenskar än de två senast nämnda dejtingsajterna. Detta beror antagligen på att C-date har funnits mycket längre, plus att sajten riktar sig till flera typer av människor. Detta återspeglas i de drygt 475 000 svenskar som hittills har registrerat sig på denna datingsida.

Könsfördelningen här är 48% män och 52% kvinnor. Det är så nära en jämn könsfördelning som man kan förvänta sig , men med en liten fördel för männen. Eftersom det finns så många användare betyder könsfördelningen dock inte så mycket, då det finns mer än tillräckligt med potentiella kandidater att välja bland.

C-date är bäst för pliktlöst dejtande, men du kan också hitta den sanna kärleken här. Hur som helst är hemsidan gratis att registrera sig på, personlighetstest är gratis, och du kan fritt gå igenom de många profiler som finns här. Men för att öka effektiviteten på sidan är det nödvändigt att uppgradera till en betald prenumeration, eftersom det till exempel öppnar upp möjligheten att skicka meddelanden till andra personer.


Be2 är en annan välkänd och bra datingsida. De rapporterar på sina egna sidor att de har 766 000 svenska medlemmar, vilket troligen avser antalet svenska profiler som någonsin har registrerats. Detta är en siffra som bevisar Be2:s stora popularitet. Könsfördelningen är också relativt jämn, med 57% kvinnor och 43% män, vilket är mycket positivt.

Precis som med många andra gratis datingsidor är det dock grund till att vara lite misstänksam när man granskar Be2. Tyvärr har många klagat på sajten, delvis på grund av svårigheten att avbryta sin prenumeration. Det är emellertid värt att notera att Be2 är tydliga med sin annulleringsmetod, så det är inte frågan om bedrägeri.

Det kan även vara en bra idé att titta närmare på vad som är gratis och vad som kostar pengar innan du registrerar dig med en betald prenumeration. När allt kommer omkring kan du registrera dig, ta personlighetstestet och granska olika profiler innan du betalar något. För att skicka meddelanden fram och tillbaka mellan användare kostar det dock pengar.


50PlusMatch är en annan hemsida riktad till personer över 50 år. Om du vill få en komplett utdelning av din upplevelse med nätdejting är ett bra råd att registrera dig för båda sajter för dig som är 50+. Det finns viss överlappning mellan sajterna, men om du registrerar dig för båda är dina chanser mycket högre att hitta rätt partner på över 50, om det är just detta du söker.

Könsfördelningen hos 50PlusMatch är i skrivande stund 43% män och 57% kvinnor. Det innebär en fördel för män, även om det inte är så sett att kvinnor inte kommer att hitta något de också. Varje år hittar många kärleken här, så könsbalansen fungerar åtminstone för 50PlusMatch.

Det är gratis att både registrera sig, ta personlighetstestet och granska andra medlemsprofiler. Om du däremot vill använda datingsidan för att hitta den rätte måste du betala lite. Det är ändå trevligt att använda 50PlusMatchs gratisfunktioner för att se om du gillar själva sidan och om du kanske ser en intressant profil.


Dejtingsajter riktar sig inte alltid till singlar, och Victoria Milan är en av de som försöker locka till sig gifta människor. Denna tjänst har i dag över 170 000 svenska medlemmar vilket vittnar om hur populärt dejting för gifta har blivit. Det är särskilt populärt för män, som könsbalansen visar. 75% av användarna är män medan 25% är kvinnor.

Den stora fördelen med Victoria Milan är att de arbetar aktivt för att dölja din personlighet. All personlig information som du vill hålla för dig själv, från betalning till kommunikation med andra, är krypterad och dold. När allt kommer omkring är detta mycket viktigt om man vill inleda en affär som inte är känd för sin partner.

Fokuset på anonymitet märks direkt, och det är både gratis att registrera sig och använda personlighetstestet. För funktioner utöver dessa rekommenderas dock en betald prenumeration. Din identitet avslöjas inte med gratisversionen, men som gratis datingsida är Victoria Milan rimligt begränsat eftersom du endast har tillgång till väldigt få funktioner.


Tinder är en av världens mest kända datingtjänster. Till skillnad från de tidigare nämnda datingsidorna är Tinder bäst via mobilen. Med sina över 500 000 medlemmar är det ingen tvekan om att Tinder är den största datingtjänsten i Sverige. Tjänsten har ett något lösryckt rykte, men verkligheten är att Tinder är vad man gör det till.

Dejtingstjänsten har inga personlighetstester, och den enda man behöver göra är att svajpa åt det ena eller andrahållet för att gilla eller skippa andras profiler. Det kan verka ytligt, men appen är vad man gör det till. En stor fördel med Tinder är att det finns mycket få falska profiler bland de över 500 000 medlemmar som du hittar här. Detsamma kan inte sägas om många andra datingsidor.

Tinder är helt gratis och du kan hitta kärleken utan att spendera en enda krona. Detta är inte fallet med de övriga ovanstående sajterna. Men verkligheten är det alltid ger in fördel om du spenderar pengar. På Tinder handlar det om att öka din profils synlighet, så att du får extra likes. Du kan klara dig bra utan detta, men om du vill maximera dina chanser är det bättre att betala för att boosta profilen.


Liksom Tinder tycker många att en dejtingapp som Happn borde rankas högst, men denna app kämpar med många av de utmaningar som även Tinder har. Dessutom är Happns matchningssystem ganska unikt, men inte alltid lätt att få matchningar genom.

Själva idén med Happn är att man presenteras för människorna som man har passerat under dagen. Det är ofta människor du aldrig har lagt märke till, men det kan också vara någon du haft ett gott öga för men inte vågat prata med.

Appen berättar hur många gånger ni har träffats eller gått förbi varandra, och sedan kan du klicka på personens profil för att se foton och läsa mer om dem. Även om appens idé är unik och själva appen är bra kommer du inte att ha möjlighet att matcha baserat på personlighet genom Happn.

Nästan en halv miljon svenskar använder Happn aktivt, så det är en mycket bra möjlighet att faktiskt träffa intressanta människor på i vardagen. När allt kommer omkring, om du har ett gott öga för någon du träffat på stan men inte vågat prata med, är Happn ett trevligt alternativ att ha!