Happy Pancake

Recension av Happy Pancake

Sammanfattning

Happy Pancake är en av de allra största dejtingsajterna i Sverige. Dejtingtjänsten har ett enormt antal medlemmar, något som är väldigt positivt. Men för dejting är Happy Pancake inte den bästa tjänsten som vi har testat då sidan ger intrycket av att vara något oseriös. Totalt sett ger vi Happy Pancake ett medelmåttigt betyg.

Fördelar
  • 100% gratis dejtingtjänst
  • Bra datingapp
  • Jämn könsfördelning
Nackdelar
  • Få medlemmar i Sverige

Introduktion

Vi har under en lång tid finkammat nätet på jakt efter olika dejtingsidor för att kunna hjälpa dig att hitta den tjänst som passar dig bäst.

Det finns både stora och små aktörer på marknaden med olika funktioner, priser och medlemsantal. Oavsett om du söker pliktlöst dejtande eller en livspartner så är det viktigt att lägga ner lite tid på att hitta rätt dejtingtjänst som ger dig störst chans att hitta det du söker.

Många hoppar rakt in i den första dejtingappen de hör talas om, men glömmer att den till exempel kan vara anpassad till en helt annan målgrupp än den du själv tillhör.

Det är till exempel vårt intryck att enstaka dejtingappar har ett större utbud av äldre användare och kanske är mer seriösa än andra. Med seriös menar vi att folk på vissa dejtingtjänster kanske tenderar att söka ett mer långvarigt förhållande än vad som är vanligt bland många användare på andra tjänster.

Detta kan såklart vara överdriver generaliserande och subjektivt, men det är åtminstone vår erfarenhet när vi har jämfört många av de dejtingtjänster som vi har testat.

Vi ville testa dejtingsajten happypancake.com för att ta reda på var denna dejtingtjänst passar in i nätdejtinglandskapet. Ryktet säger att Happy Pancake skiljer sig från många av konkurrenterna i och med att det är en gratistjänst.

De flesta ropar hurra när de hör ordet gratis, men så enkelt är det inte nödvändigtvis! Om gratisaspekten kommer på bekostnad av säkerhet, funktioner och kvalitén på användarna kan gratis rent av vara något negativt!

Dessutom är det så att folk har en tendens att bry sig mer om någon har betalt för något, vilket kan innebära att många tar den här dejtingsajten mindre seriöst än andra alternativ; detta kan återigen spegla sig i användarnas beteende.

Vi har dock nämnt många ”om och men” nu, och vi bestämde oss alltså för att försöka lägga ifrån oss våra existerande uppfattningar om happypancake.com när vi satte igång med att testa dejtingsajten.

Ett objektivt test är mer informativt och kan förhoppningsvis hjälpa dig i din egen uppfattning om huruvida Happy Pancake är en bra dejtingtjänst för dig.

Info om Happy Pancake

  • 100 % gratis dejting
  • Sverige-baserad dejtingsajt
  • En av de allra största dejtingsajterna i Sverige
  • Relativt lika antal män och kvinnor
  • Bra dejtingapp
  • Många inaktiva medlemmar

Grundläggande om Happy Pancake

Happy Pancake är en svenskdriven nätdejtingtjänst. Den drivs av företaget Happy Pancake AB, 556850-4137. Grundarna av Happy Pancake var frustrerade över att nätdejting kostar pengar och reagerade på att tjänster på marknader som växer vanligtvis blir billigare, men att det motsatta är fallet inom nätdejting.

Happy Pancake ville göra något åt detta och utvecklade därför happypancake.com som, enligt hemsidan, ska vara helt gratis. De understryker att dejtingsajten ska innehålla de funktioner man kan förvänta sig hos en välfungerande dejtingsajt, som till exempel möjligheten att hitta och ta kontakt med andra användare.

En del dejtingsajter och appar som vi har testat har krävt att man registrerar sig som betalande medlem om man till exempel vill chatta med andra, ladda upp bilder, kunna se andras bilder, osv. Sådana sajter ”tvingar” dig i realiteten att bli betalande medlem för att få något som helst ut av tjänsten.

Det blir därför spännande att se om Happy Pancake håller vad de lovar när de säger att allt ska vara gratis. För att vara helt ärliga tror vi inte på det förrän vi ser det!

Registrering

För att registrera sig på Happy Pancake måste man fylla i ett önskat användarnamn, ett lösenord och ange en giltig e-postadress. Vidare måste man fylla i grundläggande information om sig själv, bland annat födelsedatum, kön och bostadsort.

Eftersom Happy Pancake är en dejtingsajt utvecklat just för folk som bor i Sverige väljer man en svensk ort och kommun. Slutligen måste man välja om man söker män eller kvinnor via tjänsten, samt acceptera medlemsvillkoren som sidan har. Vi återvänder till dem längre ner.

När man har fyllt i ovannämnda uppgifter och klickat på ”registrera” dyker det upp lite information som är riktad till nya medlemmar. Bland annat får man information om att ett aktiveringsmejl har skickats som man måste gå in och klicka på för att aktivera sitt medlemskap.

Aktiveringsmejlet skickas såklart till den mejladress som du angav vid registreringen, kolla i spammappen om du inte hittar det! Det informeras också om att Min sida är sidan som man landar på när man loggar in i framtiden, och att man bland annat kan tipsa vänner om Happy Pancake.

Det specificeras även två viktiga saker i detta skede. För det första att man alltid ska respektera det som andra skriver i deras profiler, och att man ska uppföra sig hänsynsfullt gentemot andra medlemmar.

För det andra att Happy Pancake inte är rätt plats om man endast söker sexuella kontakter. Om man laddar upp eller skickar in en presentation med ett sådant önskemål så kommer den inte att godkännas.

Min profil

Inne på Min profil kan man ladda upp en profilbild. Denna visas för andra medlemmar och du bör därför välja en bild där man klart och tydligt ser att det är du.

Väljer man till exempel en gruppbild kan det vara en bra idé att beskära den så att det inte råder några tvivel om vem du är på bilden. När man har laddat upp en bild tar det lite tid innan andra användare kan se den, eftersom bilden först måste godkännas. Detta antar vi är till för att undvika stötande bilder.

Man kan även lägga till en presentationstext under Min profil. Denna text måste vara minst 200 tecken och beskriva dig själv samt den du söker.

Utvecklarna av Happy Pancake ger några exempel på saker som de inte vill se i presentationer, och som kan leda till att presentationen underkänns: Länkar till andra hemsidor, upprepning av den presentation som står under din profilbild, dikter/låttexter, osv.

Om presentationen bryter mot flera regler kan det resultera i att hela ditt konto på Happy Pancake blir avstängt. Det gäller alltså att var uppmärksam här.

Från Min profil kan man navigera vidare till två undersidor: ”Mer om mig” och ”Intressen”. Under ”Mer om mig” kan man lägga till information om sitt utseende, arbete/utbildning, inställningar (till exempel till alkohol, politisk hållning, religion, rökning, osv).

Man kan även ange sitt stjärntecken, om man har barn och om man har djur. Under ”Intressen” får man upp många alternativ som man kan kryssa för. Detta är kategoribaserat med följande kategorier: mat och dricka, musik, film och TV, mode och skönhet, sport, resor, spel, hobby, böcker och kultur, samt övrigt.

Under respektive kategori finns flera alternativ, till exempel rap, disco, house, R&B och metal under musik. Det dyker även upp förslag på konkreta artister som till exempel David Guetta eller Bruno Mars.

Det är dock inte särskilt många konkreta artister som dyker upp och vi tycker att det var konstigt att det inte gick att skriva in något själv (man måste välja bland de få artister som nämns).

Min sida

På Min sida kan man se saker som har skett inne på ens sida. Bland annat kan man se vem som har besökt ens profil, om man har mottagit en flört samt om man har olästa meddelanden. Dessutom finns alternativ som snabbmatchning.

Snabbmatchning fungerar så att Happy Pancake visar dig miniatyrbilder på 40 medlemmar som passar in under kriterierna för vad du söker och som även söker samma som du. Man kan scrolla igenom miniatyrbilderna och om man ser en bild som man gillar kan man klicka sig in på personens profil.

Här kan man titta på fler bilder, läsa informationen som personen har lagt ut, eventuellt en presentationstext och dessutom se om användaren tidigare har besökt ens profil. Om man tycker att personen kan vara en bra matchning kan man välja att skicka ett meddelande, lägg till personen som favorit, eller skicka en flört.

Om man skickar en flört eller lägger till någon som favorit dyker personen upp i ens egna mappar under profilen så att du enkelt kan hitta tillbaka till dem senare.

Vad gäller antalet besökare som man kan förvänta sig att få på sin egen profil kommer det såklart att variera beroende på hur ”bra” ens profil är. Vi skapade en så kallad minimumprofil med endast en bild och lite information. Efter ett dygn hade vi fått nio besökare.

Matchningsfunktionen

Happy Pancake har skapat en funktion där man kan söka på sin idealprofil. Det man måste göra är att klicka på ”Min idealprofil” och fylla i informationen som krävs där.

En del av uppgifterna är obligatoriska medan andra är valfria, men det specificeras att ju mer information man fyller i, desto bättre kommer matchningen att fungera. Bland informationen som ska/kan fyllas i finns: kön, bostadsort, ålder, utseende, personliga uppgifter, arbete/utbildning, samt intressen.

Det är aningen ansträngande att fylla i all information, men vad gör man inte för att hitta sin drömmatchning? När vi testade det här verktyget blev vi dock aningen besvikna. Det var en omständlig och tråkig process och dessutom var det ingen av våra idealmatchningar som vi upplevde som fantastiska idealmatchningar.

Vi tycker att systemet med personlighetstester och automatisk matchning som många andra dejtingtjänster har är både roligare och bättre än det Happy Pancake erbjuder. Vi måste dock ge Happy Pancake lite cred för att ha en matchningsfunktion över huvud taget i och med att de är en gratistjänst.

Layout och användarvänlighet

Happy Pancakes layout är enkel och spartansk. Huvudfärgerna på hemsidan är vit och orange, något som tyvärr ger en billig känsla.

Hemsidan ser ut som om den är från 90-talet och har inte den moderna prägel som är vanlig 2022. Det hela är dock väldigt överskådligt, det är lätt att navigera runt och man vet hela tiden tydligt var man ska klicka för att komma till en önskad funktion.

En sak som vi tyckte var extra användarvänligt och överskådligt var det faktum att man, om man går in på en profil, ser en eventuell meddelandehistorik direkt under profilinformationen. Man slipper alltså klicka sig in på en separat chattknapp som är vanligt hos många andra plattformar (inklusive dejtingsajter).

Det kan även nämnas att Happy Pancake finns som mobilapp. Denna hade en modernare design än hemsidan och måste nog sägas vara en bättre version än hemsidan.

Kundkontakt

Happy Pancake nås via e-post på [email protected], alternativt via post på följande adress: Happy Pancake AB, Box 38137, 10064 Stockholm. Man kan även kontakta supporten via ett formulär på deras hemsida. Man klickar helt enkelt på ”Kontakta supporten” för att navigera till formuläret.

Medlemsvillkor och säkerhet

För att framhäva de viktigaste punkterna i villkoren kan vi nämna att du måste uppträda hänsynsfullt och med respekt på Happy Pancake.

Material och meddelanden av stötande, pornografisk eller nedlåtande karaktär får inte förekomma. För fullständiga användarvillkor hänvisar vil till Happy Pancakes hemsida.

Happy Pancake har inkluderat en del råd för säkert dejtande på sin hemsida. Bland annat nämner de att man bör vara försiktig med vad man lämnar ut för personliga uppgifter och vara noga med att träffas på en offentlig plats första gången man eventuellt träffas i verkliga livet.

Vi tycket att det är bra att Happy Pancake har fokus på säkerhet eftersom man aldrig kan vara 100% säker på vem man egentligen chattar med på en dejtingsajt.

Happy Pancake jämfört med andra dejtingsajter

Happy Pancake är bara ett av otroligt många alternativ som du kan välja bland när det gäller dajtingsajter och tjänster. Det finns fler än 20 olika sajter som vi vill klassa som bra sajter i Sverige i dag och det är därför svårt att välja bara en.

Vi har testat många olika dejtingsajter och det blir därför enklare för oss att säga hur bra Happy Pancake egentligen är i förhållande till resten av utbudet.

Det vi vill säga är att Happy Pancake presterar bra i förhållande till konkurrenterna. Vi har tidigare nämnt att Mötesplatsen är en bra dejtingsajt för svenska användare just för att det är en nordisk dejtingsajt. Detsamma gäller eDarling.

På grund av detta blir tjänsten tvungen att fokusera på Sverige och har faktiskt ett bra utbud i landet. Detsamma gäller i ännu större grad för Happy Pancake, som primärt endast satsar på Sverige.

Till skillnad mot Elitsinglar, Match, C-date och andra tjänster som är internationella företag och därmed fokuserar mer på större länder är Happy Pancake tvungna att faktiskt ha ett bra utbud i Sverige. Detta leder till att tjänsten även blir bättre. Vi tycker att detta uttrycks väl i och med Happy Pancakes nivå, som är hög jämfört med konkurrenterna.

Happy Pancake är en så kallad allmän dejtingsajt och skiljer sig därmed från nischade dejtingsajter som dejtingsajter för kristna, C-date och liknande. På så vis konkurrerar Happy Pancake mot sajter som Elitsinglar Mötesplatsen, MatchZoosk med flera.

Som helhet tycker vi att Happy Pancake klarar sig relativt bra jämfört med dessa sajter, men det kan såklart vara en bra idé att testa andra alternativ för att göra en personlig jämförelse. Det är ju helt gratis att registrera sig.

Summering

Allt som allt har vi fått ett bra intryck av Happy Pancake. Om vi ska framhäva några positiva aspekter med den här dejtingsajten så är det överblicken och enkelheten.

Det är busenkelt att navigera runt på sidorna, registreringsprocessen är snabb och dessutom vet man alltid var man ska klicka för att komma till den funktion man vill åt. Utöver enkelheten och överskådligheten är det ett plus att tjänsten är gratis.

Vi var rädda för att Happy Pancake skulle brista i grundläggande funktionalitet eftersom det är en gratistjänst, men det är inte det intryck vi har fått. Vad gäller saker som kunde vara bättre med den här dejtingtjänsten kan vi framhäva matchningsfunktionen och det faktum att hemsidan känns något billig.

Vi har testat dejtingsajter med sofistikerade matchningsfunktioner som dessutom har varit väldigt väldesignade. Men eftersom Happy Pancake är en gratis dejtingsajt är det förståeligt att allt inte är 100%.

De bästa dejtingsajterna
ElitSinglar
Match
Singles50
AcademicSingles

Om reklam på webbplatsen

INNEHÅLLSFÖRTECKNING