Alternativ till Tinder

Under åren har Tinder snabbt utvecklats till att bli definitionen av dejting i mobil. Denna dejtingapp har lett till många möten mellan människor både när och fjärran, och det är en populär app även här i lilla Sverige. Ändå har det blivit ganska tydligt med åren att Tinder också för med sig mycket irritationer.

De bedste datingsider
Match
Match
Singles50
Singles50
AcademicSingles
AcademicSingles
C-date
C-date

För användare som vill hitta kärleken, till exempel, är Tinder inte en optimal dejtingapp. Appen kan vara ganska ytlig ibland, och det finns många andra områden som kan kritiseras. Som ett resultat kan Tinder helt enkelt inte jämföras med de många andra dejtingsajter som finns där ute.

5 bra alternativ till Tinder

För de som letar efter mer seriös dejting, eller kanske en mer komplett tjänst, kan dejtingsajter på nätet vara ett bra alternativ till Tinder. Även sajter för casual sex kan vara bättre alternativ än Tinder! Nedan har vi listat 5 bra alternativ till Tinder med motivering för varför just dessa är bättre.


Elitsinglar är en tjänst känd över hela världen. Tjänsten har otroliga 30 miljoner användare över hela världen, och de är alla människor som du kan prata med om du vill. Här i Sverige har tjänsten drygt 120 000 aktiva medlemmar som du kan välja och vraka mellan.

Elitsinglars nisch ligger i det faktum att deras användare är personer som har en högre utbildning. Naturligtvis är detta helt slumpmässigt på Tinder, så om du lockas till smarta personer är det ingen tvekan om att Elitsinglar är ett bättre alternativ för dig. Dessutom kan du dejta äldre personer hos Elitsinglar.

Att komma igång med Elitsinglar kräver att du lägger ner mer tid än du gör när du skapar en Tinder-profil, men det är definitivt värt det. Istället för att kasta helt slumpmässiga människor mot dig tar Elitsinglar dig genom ett personlighetstest så att de kan rekommendera rätt personer för dig.

Om du vill chatta med någon är Elitsinglar dock inte gratis som Tinder. Å andra sidan kan du se profiler för både individer som tjänsten tycker att du passar bra med och för individer du inte passar med enligt algoritmen. Om du vill kontakta någon av dessa profiler måste du skaffa en betald prenumeration.

Elitsinglar är dessutom relativt billigt, särskilt om du till exempel registrerar dig för ett år. Totalt sett måste du vanligtvis betala mycket mer för Tinder om du vill få ut något ut av tjänsten. Hursomhelst kan du registrera dig och testa tjänsten gratis innan du bestämmer dig.


Match är en annan online-dejtingsajt som skiljer sig markant från Tinder. Hemsidan är kanske en av de mest populära i Sverige, och de flesta svenskar har hört detta namn cirkulera i sina kretsar. I dag har tjänsten drygt 300 000 medlemmar i Sverige, medan det finns över 20 miljoner världen över.

Detta ger dig ett bra urval av potentiella dejter och du är inte bunden till din geografiska plats som med Tinder. Du kommer antagligen att hitta många bra matchningar i det stora urvalet av svenskar som finns på Match. Men du är alltså inte bunden av din geografiska plats som med Tinder.

Om du vill vara en av de över 300 000 Matchmedlemmarna måste du gå igenom en snabb registreringsprocess. Detta påminner om Tinders registrering. De två skiljer sig dock i och med att Match även ber dig att genomgå ett personlighetstest. Testet tar cirka 20 minuter, och det utgör grunden för de förslag på kontakter som du får.

Match har en avancerad algoritm som visar dig de bästa matchningarna beroende på din personlighet. Du kan se exakt vilka intressen du matchar med individer genom, och den här algoritmen är extremt skottsäker – eftersom den tidigare framgångsrikt har fört samman miljontals människor med varandra.

Om du vill kontakta någon av dessa föreslagna profiler måste du prenumerera på Match. Prenumerationen kostar 379 SEK per månad, vilket i sig är rimligt, men om du väljer en 6 månaders prenumeration får du detta för så lite som 199 SEK per månad!


Singles50 är kanske så långt ifrån Tinder man kan komma. Där Tinder riktar sig till en yngre publik är det kanske inte förvånande, med namnet Singles50, att Singles50 är tillägnad de över 50 år. Letar du efter dejting för äldre erbjuder Singles50 i dag över 60 000 aktiva medlemmar inom det åldersintervall du söker.

Detta är också på många sätt en bra motsvarighet till Tinder i den mån att Singles50 är en mycket seriös dejtingsajt. Det vill säga de som dejtar på den här sajten är troligtvis individer som söker seriösa förhållanden, och inte bara enkla möten. Om du söker en långvarig relation är Singles50 ett mycket bra alternativ.

För att dra nytta av Singles50:s stora databas med användare måste du först gå igenom en enkel registreringsprocess. Genom att fylla i ett formulär med personlig information blir du officiellt medlem. Därefter kommer Singles50 att be dig ta ett personlighetstest på 34 frågor. Det tar cirka 15 minuter att slutföra.

Resultaten från ditt personlighetstest visar sig vara användbart när du kontaktar de bästa matchningarna. Du kommer att få kontaktförslag från Singles50 som du kan skicka meddelanden till. Hela processen är gratis, men om du vill svara på meddelandena igen måste du aktivera en betalt prenumeration hos Singles50.

Deras prenumeration är prisvärd, men här handlar det om att vara extra smart och anmäla sig under en längre period. Genom att välja en årsprenumeration hos Singles50 betalar du bara 299 SEK per månad. På lång sikt sparar detta dig tusentals kronor jämfört med Singles50:s andra alternativ, men också resten av marknaden i allmänhet.


C-date är kanske det närmaste man kommer Tinder bland dejtingsajter. När allt kommer omkring står C i deras namn för Casual, vilket antyder att detta är en sajt för dig som söker pliktlöst dejtande. Till skillnad från Tinder får du å andra sidan mycket mer flexibilitet när det gäller val och andra funktioner.

Tjänsten gör att du kan vara rimligt anonym, både i din profil och med dina bilder. Det beror på att C-date faktiskt inte uteslutande riktar sig till singlar – individer som redan är i en relation och till och med gifta hör till medlemmarna på den här dejtingsajten. Dessutom finns det ett stort antal människor i alla åldrar här, något Tinder inte kan skryta med.

Den största likheten som C-date har med Tinder är att tjänsten inte har något specifikt personlighetstest. Det bör fortfarande nämnas att du får frågor om dina sexuella preferenser så att du kan göra rätt val för att potentiellt uppfylla dessa behov. Tinder har ingen liknande funktion.

När du har registrerat dig hos C-date tar detta test endast cirka 10 minuter. Detta är en helt anonym registrering, likaså är testet som avslöjar dina sexuella preferenser. Baserat på detta kommer du att kunna se föreslagna partners. Om du vill kontakta dessa måste du registrera dig för en betald version av C-date.

Kvinnor får dock använda tjänsten gratis – vilket innebär att tjänsten har en mycket lik könsbalans. Däremot kan män få tjänsten för så lite som 499 kr per månad om de väljer en årsprenumeration.


Academic Singles är återigen en hemsida som skiljer sig mycket från Tinder. Denna dejtingsajt, som i dag har drygt 100 000 aktiva svenska medlemmar, erbjuder många fördelar som Tinder inte har. Om du letar efter välutbildade individer Academic Singles utan tvekan en utmärkt hemsida för dig.

Det betyder att du inte behöver svajpa igenom profil efter profil samtidigt som du gissar var intelligensen hos personen i fråga ligger baserat på bara ett par bilder och en kort profiltext. Academic Singles är helt enkelt perfekt om du vill träffa en intelligent person.

Även om Academic Singles är reserverad för smarta individer är det inte särskilt svårt att registrera sig här. Fyll bara i enkel information innan du blir ombedd att genomföra ett personlighetstest. Detta test innehåller olika frågor om dig själv och din önskade partner, men tar inte mer än cirka 15 minuter.

Om du svarar på detta test ärligt kommer Academic Singles-algoritmen att bearbeta data och ge dig goda förslag på potentiella dejter. Om du inte har full tilltro till datorns förslag kan du även titta på slumpmässiga profiler i ditt närområde.

Om du vill komma i kontakt med dessa personer måste du dock skaffa en betald prenumeration hos Academic Singles. Du kan göra detta genom att till exempel välja en årsprenumeration, som kostar 399 SEK per månad. Det är ett pris med en mycket bra rabatt!Victoria Milan är en tjänst som uteslutande fokuserar på de som är gifta, men som vill ha en spännande affär. Även om detta såklart även är möjligt genom en app som Tinder är Tinder-appen inte utformad specifikt för det. Victoria Milan välkomnar dessutom även singlar som vill ingå en affär med en gift person.

Tjänsten grundades 2010 och har sedan dess byggt upp en bas med över 200 000 aktiva medlemmar. För de som söker en affär är Victoria Milan en ganska unik tjänst, eftersom den till och med har en egen blogg som ger råd till de som vill dölja sina handlingar.

Registrering hos Victoria Milan går fort och det finns inget personlighetstest som på många andra sajter. Under registreringen kommer du emellertid att ställas några ytterligare frågor jämfört med andra dejtingtjänster. Bland annat frågas du om sexuella preferenser för att se till att du får en bra matchning inför din affär.

Så snart registreringen är över kan du fritt se alla profiler på Victoria Milan. Här är du ofta begränsad till viss information, och de flesta av användarna har suddiga bilder så att de inte blir igenkända av sina partners. Det är dock inte svårt att hitta något du gillar.

Du måste dock uppgradera ditt medlemskap om du vill kontakta andra på sajten. 1 månad kostar 399 kronor, medan du får en enorm rabatt med en årsprenumeration och bara behöver betala 199 kronor per månad.

Fördelar med Tinder

Tinder har många stora fördelar och det är en bra dejtingapp. Till exempel kan du snabbt komma igång via din Facebook-profil, det är helt gratis att använda appen och du kan komma i kontakt med potentiella dejter i närområdet.

En annan fördel med Tinder är att det är väldigt enkelt att välja mellan människor baserat på utseende. Om du inte bryr dig om seriöst dejtande är detta naturligtvis en stor fördel för dig som söker något mer ytlig.

Nackdelar med Tinder

Tyvärr finns det mycket fler nackdelar än fördelar med Tinder. Till exempel har många under åren bara gått med i Tinder för att marknadsföra sitt Snapchat- eller Instagram-konto. Andra är bara där bara för att få uppmärksamhet. Dessa två faktorer innebär att man kan spendera flera timmar på att prata med falska personer.

Även om Tinder fortfarande är gratis att ladda ner måste du nästan betala för att få ut något av appen. Tinder Gold, och inte minst Boost-funktionen, måste du nästan ha för att få tillräckligt med likes för att appen ska vara värt det.

Sist men inte minst kan det nämnas att Tinder är rimligt ytligt. Här får man se ansiktet på en person, plus en kort bio, innan man svajpar vidare. Även för de som söker casual dejting kan Tinder ibland vara lite för enkelt när det gäller personens karaktär.

Summering

Tinder är en bra dejtingstjänst som med rätta har fått mycket positiv uppmärksamhet genom åren. Det finns dock fortfarande många irritationsmoment. Appen är ytlig, har många skräpanvändare och fungerar inte riktigt optimalt förrän du börjar spendera pengar på den.

Därför rekommenderas det att leta efter alternativ till Tinder. Olika dejtingsajter kan ge dig ett mer fokuserat fokus på den målgrupp du söker, ett större geografiskt intervall, samt bättre möjligheter att lära känna en person innan du avvisar dem. Du bör testa ett av våra 5 alternativ till Tinder i dag!